Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ибрямов остава в ареста

Джейхан Ибрямов
Снимка: БГНЕС

Джейхан Ибрямов засега остава в ареста, реши Софийският градски съд. Независимият депутат и кандидат за предстоящите избори ще обжалва решението. Апелативният съд ще гледа делото в четвъртък и тогава ще бъде взето крайното решение.

Срещу Ибрямов е повдигнато обвинение за искане и получаване на подкуп с цел търговия с влияние. Съдът прие, че има основание заседанието да се проведе при закрити врата поради наличие на данни за държавна тайна. През това време пред Съдебната палата се проведе протест на привърженици на Ибрямов. Той запази мълчание и не отговори на нито един журналистически въпрос.

Свалянето на имунитета на кандидат-депутат не е проблем за провеждането на избори. Това заяви зам.-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева. Тя обясни, че не за първи път по време на предизборна кампания от ЦИК е поискано разрешение за привличане като обвиняем или за задържане на кандидат-депутат

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Най-много секции в Турция

710 са секциите, образувани на този етап извън страната за изборите на 27 октомври, в общо 57 държави, като в Украйна, Ливан, Израел, Иран секции няма да има. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. В Турция отново ще се разкрият най много - 168,  а в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия те са 112. ЦИК определи 66..

публикувано на 07.10.24 в 11:00

"Маркет Линкс": Шест партии в НС

Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще си оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в страната в периода 25 септември - 1 октомври. Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с малко..

публикувано на 04.10.24 в 09:27

ЦИК решава за имунитета на Ибрямов

В Централната избирателна комисия е постъпило искане за сваляне на имунитета на задържания снощи със 100 000 предварително белязани лева кандидат за депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов. Той е водач на шуменската листа на коалицията. Комисията ще го обсъди на заседанието си в 14:00 часа. За да може обаче..

публикувано на 03.10.24 в 13:17

Няма нарушения в Разградско

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти са проверени в Разградска област при специализираната полицейска операция за предотвратяване на купуването на гласове. Сред тях са офиси за бързи кредити, заложна къща и търговски обекта в село Осенец. В проверените игрални зали, бензиностанции и смесени магазини в селата Ясеновец, Балкански и..

публикувано на 03.10.24 в 12:37

197 000 бюлетини в Русе

197 000 бюлетини се очакват да бъдат доставени в Русе за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това обяви областният управител Драгомир Драганов на среща с ръководството и членовете на Районната избирателна комисия. Драганов посочи, че от Областната администрация са готови да реагират на всеки сигнал и ръководената от него институция..

публикувано на 03.10.24 в 12:19

Как ще гласуват хората с увреждания?

Избирател с увредeно зрение или със затруднения в придвижването може да гласува и в избрана от него подходяща секция, а не само в специално определените за хора с увреждания. Преценката за това дали секцията е подходяща е на самия избирател, а не на СИК. Това обясни за Радио Шумен Диана Игнатова – председател на РИК Търговище Тя обясни к ак е..

публикувано на 03.10.24 в 08:30

Кандидат-депутат от Шумен в ареста

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му адвокат Йордан Киров. По-късно стана ясно, че това е водачът на листата на коалицията в Шумен Джейхан Ибрямов.  Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е..

публикувано на 03.10.24 в 08:12