Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересна събота с Радио Шумен

Снимка: Данче Бозаджиева

Започнете съботния ден в компанията на Радио Шумен - след новините в 7 часа с вас ще бъдем Цветелина Георгиева и Пламена Бръчкова. До 10 часа ще обиколим най-интересните места в Североизтока.

Днес е Денят на българската община, а ние избрахме да ви отведем в едно търговищко село с хубавото име Здравец. След 8 часа ще научите какво ще правят днес местни доброволци и какви задачи поставят жителите на местния кмет Георги Георгиев.

Ако се гневите, че децата ви непрекъснато играят на компютъра или са като зомбирани пред мобилния телефон, непременно трябва да чуете разговора на Розалина Чернева със Силвия Ненова. Тя е автор на книгата "Дигитални зомбита", която ще бъде предствена днес в Шумен.

В редовната ни съботна рубрика "Паяжината" ще стане дума за изкуствен интелект и каква са прогнозите на израелския философ и изследовател Ювал Ноа Харари.

В Североизтока днес ще има много забавни празници – от ден на тиквата в село Тетово, Русенско до фолклорно надиграване в Нови пазар. Нищо няма да пропуснете, ако останете с нас. 

Ще научите и защо Разград днес ще бъде столица на брейка от Иван Стоянов, председател на местния клуб по брейк, който е домакин на Държавно първенство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Забулената сова е широко разпространена на всички континенти.

В Денят на совите на 15-ти октомври

Отново ще търсим вярната посока за размислите от деня, проектирани върху нощта, за да споделим мъдрост и равносметката от деня, който заедно ще изпратим след 21,00. Последните три часа и днес за отговори на въпроси, свързани с важното от деня, както и размисли върху важното в живота. Има ли думи, които лекуват и думи които разболяват?..

публикувано на 15.10.24 в 18:53

Очаквайте в "Днес"

Защо актрисата Стефани Лечева смени амплоато си като зае ръководен пост в Разградския театър? За дезинформацията и проверката на фактите. Как  върху стари видеа се наслагва нов текст и се променя умишлено внеушението? Проблеми с изпита на деветокласниците. Платформата, през която се провежда препитването, днес създаде доста тревоги..

публикувано на 15.10.24 в 12:44

„Днес“ в следобеда на 14 октомври

Защо Шумен получи награда за "Голяма община" на 2024 г. на Националното сдружение на общините в България? Каква награда заслужава според шуменци администрацията в града?  Как премина в Шумен изпитът по природни науки за деветокласниците? За първи път за проверка на знанията на учениците се използват електронни устройства. Какви са..

публикувано на 14.10.24 в 12:18

Приятно утро в понеделник с Радио Шумен

  И през новата седмица бъдете с Радио Шумен! Още от сутринта ще ви накараме да се чувствате приятно от с много музика и полезна информация. Екипът на предаването ,,Оттука започва денят" в понеделник: водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Данаил Денчев. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10 с новини от..

публикувано на 14.10.24 в 05:44

„Днес“ в следобеда на 11 октомври

130 курсанти положиха военна клетва в Шумен, а 30 абсолвенти от специалност „медицинска сестра“ и 17 от специалност „акушерка“ на Медицинския факултет получиха дипломите си в „Арена Шумен“. Как община Русе ще подпомага профилактика и превенция на здравето на хората и как ще подпомага младите семейства? Кои са важните теми от седмицата?..

публикувано на 11.10.24 в 10:05

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:

В предаването „ДНЕС“ на 10 октомври очаквайте:   Специализирана полицейска акция срещу изборна търговия с гласове се провежда днес в Шуменска област. До момента са извършени проверки на два адреса в Шумен, задържани са двама. Очакваме репортажа на Здравка Русева Какви са нагласите на хората от Шумен и селата от общината за подмяна на..

публикувано на 10.10.24 в 12:15

Оттука започва четвъртък сутрин

в "Оттука започва денят" на 10 октомври веднага след новините в 6 часа "добро утро" ще ви пожелаят музикалният редактор и звукорежисьор Данаил Денчев и водещата Людмила Борисова.  Ето и накратко част от акцентите в предаването: - След скандала с източване на средства от Министерството на културата, вече много от директорите на театри в страната..

публикувано на 09.10.24 в 13:27