Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усилени пътни ремонти

Снимка: Радио Шумен

Завърши ремонтът на трикилометровия участък от пътя към Регионалното депо за отпадъци между жп прелезите за Ясеновец и за Дянково в община Разград. 

,,Пътят вече е отворен за движение. Докато се извършваше ремонтът, бе въведена временна организация на движението на три етапа в различни участъци от пътя“, каза за Радио Шумен кметът на общината Добрин  Добрев. 

Тези дни започна ремонтът на една от натоварените улици в Разград - улица „Велес“. От общината съобщиха, че строително-монтажните работи се извършват с общински средства. 

Какво предстои да бъде направено, какви са сроковете и обходните маршрути? Отговорите в интервю на Жулиета Герова с кмета на община Разград Добрин Добрев






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще се разберат ли накрая?

В резултатите от изборите няма изненада, случва се почти същото, което вече е познато. Очакваните партии си поделят мнозинството от гласовете. Ситуацията е по-различна може би единствено заради явяването на монолитното досега ДПС като две партии. Това показва анкета сред шуменци в деня след изборите.  В Шуменска област ДПС - Ново начало и Алианс за..

публикувано на 28.10.24 в 15:21

На пазар по избори из Делиормана

В Хитрино неделя е пазарен ден. И голяма част от хората отиват да гласуват в следобедните часове, след като си напазаруват или си поприказват на по чаша кафе. Не малко от тях все още не бяха решили за кого да дадат своя вот и това е защото, казват жителите на Хитрино, политиците не са си свършили работата. Кандидатите за депутати трябва да влязат във..

публикувано на 27.10.24 в 17:50

Избори след заплахи и арести

Как се провеждат избори след заплахи, арести и публични обиски в силистренската община Дулово с цел предупреждение да не се нарушават изборните права на гражданите? Проверка на място показа, че младежи въртят гуми с леките си автомобили през целия ден и помагат на немощни и не чак толкова безпомощни да намерят пътя към урната. Други пък цял..

публикувано на 27.10.24 в 16:26

Клоунът Пепе и децата

В центъра за работа с деца в Разград от близо месец има съвсем нова школа, която младите освен с актьорско майсторство се занимават и с клоунада. Неин ръководител е Петър Стоянов, обиколил света като клоун, актьор, режисьор и учител, с артистичния псевдоним Pepe The Clown или Клоуна Пепе. След като живее в почти цяла Европа и част от..

публикувано на 26.10.24 в 15:00

Близо два века пазител на вяра

Арменската общност в Шумен чества днес 190 години от възстановяването на арменската апостолическа православна църква „Св. Богородица“ в нашия град. Красивият каменен храм, който се извисява на хълма в т.н арменска махала отваря врати на днешния ден - 25 октомври 1834 г. Той е наследник на първия дървен храм, който диаспората изгражда в края на 17..

публикувано на 25.10.24 в 14:12

Намаляват работещите без договор

Положителна тенденция отчитат от Инспекцията по труда в Разград - намалява броят на работниците, наети без трудов договор. 51 са установените от началото на годината, а за същия деветмесечен период на 2023 г. са били 71, каза за Радио Шумен директорът на Инспекцията Йоана Монева. От началото на годината инспекторите са установили 11 450 лева..

публикувано на 25.10.24 в 09:10

Концерт с кауза

155 години от създаването си ще празнува шуменското народно читалище „Напредък“ с концерт с благотворителна кауза. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на покрива на сградата, поясни секретарят на читалището Розалина Стефанова. Над 35 хиляди лева са необходими за ремонт на покрива на читалище „Напредък“. От община Шумен са поели ангажимент..

публикувано на 25.10.24 в 09:03