Сочи 2014

Пороят в Карлово повреди покрив на детска градина

Снимка: БГНЕС


Три сгради в Карлово са с поражения след снощния порой с градушка над града, съобщи за Радио Пловдив кметът Емил Кабаиванов. Повреден е и участък от градската канализация, който не е издържал на големия воден обем. 

За справяне с щетите общината ще кандидатства за средства от Междуведомствената комисия за подпомагане при бедствия и аварии към МС. 


Покрив на дeтска градина е пропаднал след пороя, потвърди карловският кмет. По думите му обаче няма опасност за децата и сградата скоро отново ще е пригодна, така че да няма прекъсване на учебния процес. 

Наводнен е информационният център на общината, както и една жилищна сграда, информира още Емил Кабаиванов. Има и проблеми с паважните настилки на 2 от улиците в града. 

Снощният порой е засегнал само Карлово, щети в близките населени места няма, обясни кметът. 11 обекта са били отводнени съвместно с Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Става дума за изби, мазета, улици, както и подлезът на жп-гарата. 

В отводняването са участвали три автомобила на пожарната от Карлово и два от Пловдив. По думите на инспектор Георги Кунев – говорител на пловдивската пожарна, няма инциденти и аварии, причинени от паднали клони на дървета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!