Кирил Калев: Гледайте в бъдещето и игнорирайте минорните гласове

БНР Новини
Кирил Калев, директор на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Кирчо Стоичков

Навръх 82-ия рожден ден на Българското национално радио герой в „Третият в студиото” не по задължение, а с мисия, е директорът на програма „Христо Ботев” Кирил Калев.
Често оприличавам нашата програма на голям симфоничен оркестър. Влизам в ролята на диригент, който внимава за динамиката, споделя с усмивка Кирил Калев. Пожелавам си да говорим повече за психология, модерни науки, управление и мотивация на хора…, допълва той, като подчертава, че най-важен за съдържанието на програмата ще бъде гласът на слушателя.
Според директора на програма „Христо Ботев” днес радио се слуша по особен начин. Съдържанието е важно да отговаря на динамиката на слушане и навиците на хората, а една програма в развитие изисква да е близо до хората както винаги е била.
Всички шансове са на страната на младите, вярва Кирил Калев и пожелава на стажантите в БНР, които идват от студентската скамейка, да гледат в бъдещето и да не се заслушват в минорните гласове какво не се случва за добро в България.
Трудно ли стартира реформата в програмата за култура на общественото радио и в какво се изразява? Доколко е предизвикателство да споделяш модерна визия за радиосъдържание, като запазваш традициите и духа на хиляди предшественици? Каква е обществената програма за култура с днешна дата и доколко управлението на уникален конгломерат от посоки е трудна задача? Коя е номинацията на програма „Христо Ботев” за наградите „Сирак Скитник” и какво показва тя? Какво е пожеланието на Кирил Калев към всички, които обичат, създават и слушат радио? - чуйте още в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!