Борисов продължава да води ГЕРБ, но вече с трима заместници

| обновено на 16.02.14 в 20:25
Снимка: gerb.bg

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ. Той беше преизбран от Националното събрание на партията с почти пълно единодушие. Борисов вече има трима заместници - Димитър Николов, Йорданка Фандъкова и Цветан Цветанов. Димитър Николов ще отговаря за регионалната политика, Цветанов за организацията и структурите на партията. Според Цветанов, когато една партия вече има над 78 000 членове, е съвсем нормално да има повече хора, на които да се разчита.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остави без отговор въпроса защо е оставил Цветанов като заместник-председател. Обясни обаче, че с новото разпределение ще отвори партията за комуникация.

Цветан Цветанов заяви пред делегатите, че от предстоящите избори за Европейски парламент зависи бъдещето на партията в управлението на страната: 

Тези избори ще бъдат рубиконът, който ще бъде ясен, дали ГЕРБ ще продължи напред с този устрем и ще направи ясна заявка за бъдещо управление. Аз съм убеден, че тя е такава и тя ще бъде такава, защото партия ГЕРБ ще има най-много евродепутати в предстоящите европейски избори. И това ще бъде постигнато благодарение на всички вас и разбира се, с широката подкрепа на нашия лидер в лицето на Бойко Борисов.

Беше важно да не делим кметовете на ваши и наши, нещо което се случва в момента, добави Цветанов, изброявайки част от победите в региони, където има смесено българско население.

Пламен Димитров, президент на КНСБ, посочи, че който иска да спечели изборите, трябва да предложи алтернатива за индустрията, работните места и ясни критерии за пенсиониране. Димитров също посочи и отсъствието на Симеон Дянков от форума, както и неговите грешки. 

В редица приветствия от център-десните политически семейства на различните европейски държави беше подчертано, че по време на управлението на ГЕРБ, партията е укрепила доверието на Европа в България, а управлението на социалистите допринася за загубата на това доверие. В поздравителните адреси имаше и много пожелания за победа на предстоящите евроизбори. Председателят на Европейската народна партия Джоузеф Дол декларира на форума подкрепата си за ГЕРБ и изрази увереност, че партията ще е алтернативата, за Бълргария и за Европа. 

Очаква се в началото на март ГЕРБ да е готова с примерна листа за евроизборите, стана ясно още на националната конференция. В документите на събранието ГЕРБ определиха като приоритети науката, образованието и културата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53