Държавната болница в Никозия

5 млн. евро субсидия по ПВУ за обновяване на болниците в Кипър

Нов план за субсидиране на технологичното обновяване на болниците в Кипър с цел повишаване на качеството на предлаганите от тях здравни услуги, бе обявен от здравното министерство. Подаването на заявки за участие в него започва от днес...

публикувано на 29.05.23 в 08:15

Започва обновяването на Библиотеката на УНСС

Очаква се официално да бъде поставено началото на обновяването на Библиотеката на УНСС . Церемонията ще се проведе в присъствието на министъра на финансите Росица Велкова и ректора на учебното заведение проф. д-р Димитър Димитров. Кабинетът..

публикувано на 29.05.23 в 08:01
Българска академия на науките

БАН се тревожи за състоянието на публичната реч, зове за защита на българския език

Учените от Българската академия на науките ще отправят призив за защита на богатството на българския език към Министерствата на образованието и културата, висшите училища, депутатите от всички партии, публичните личности и медиите. Планирана е..

публикувано на 29.05.23 в 07:56
Полицай оглежда останките на руска крилата ракета, свалена в Киев, 18 май 2023 г.

Експлозии разтърсиха Киев

Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи Ройтерс, като се позовава на кмета на града Виталий Кличко. "Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната отбрана работи!", написа Кличко в канала си в..

публикувано на 29.05.23 в 07:56
ВТУ

Избор на ректор на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Ректорски избори ще се проведат  във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Кандидатите са четирима. Досегашният ректор проф. Христо Бонджолов е с два последователни мандата и няма право на трети. Изборите за ръководство на..

публикувано на 29.05.23 в 07:52
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Булевард "Европа" е в ремонт. Духат сериозни североизточни ветрове

"Булевард "Европа" в момента е в сериозен ремонт. Духат сериозни североизточни ветрове." Това заяви пред БНР политологът Любомир Стефанов. Стефанов смята, че следобед папката с втория мандат трябва да бъде взета от Николай Денков ,..

публикувано на 29.05.23 в 07:48

Румен Радев и съпругата му са домакини на традиционния бал на абитуриенти в неравностойно положение

Тази вечер президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. Празничната вечер е част от..

публикувано на 29.05.23 в 07:45
Илюстрация: Асоциация

Рекорден брой издателства и книги на 26-ия пролетен панаир на книгата в София

Рекорден брой издателства и книги очакват посетителите на 26-ия пролетен панаир на книгата, който се открива днес пред НДК. В съпътстващата културна програма са включени многобройни премиери и срещи с автори. Паралелно ще се проведе и шестото..

публикувано на 29.05.23 в 07:41

Вихър обърна лодка с туристи в езеро в Италия

При лошо време и вихрушка, се обърна туристическа лодка в езерото Маджоре в Италия. На борда е имало 24 души. Загинал е един турист, издирват се трима души. Трагедията в Лаго Маджоре е станала между бреговете на селищата Лизанца и Дормелето...

публикувано на 29.05.23 в 07:35
Кевин Маккарти на среща с Джо Байдън в Белия дом.

Окончателно споразумение за държавния дълг на САЩ

В САЩ президентът Джо Байдън и мнозинството в Долната камара на Конгреса постигнаха окончателно споразумение за вдигане на тавана на американския държавен дълг. Това става дни преди опасността да бъде обявен първият в историята дефолт на американското..

публикувано на 29.05.23 в 07:31