КЗП готви доклад за индексацията на цените на мобилните оператори в ЕС

Подкомисията за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите задължи Комисията за защита на потребителите в 10-дневен срок да представи доклад как е решен въпросът с индексацията на цените на мобилните..

публикувано на 21.02.24 в 22:59

Отхвърлиха на комисия промени в административно-териториалното устройство на страната

Парламентарната комисия по регионална политика отхвърли проекта за промени в Закона за административно-териториалното устройство на страната, внесен от Томислав Дончев и група народни представители. Предлага се кметство да може да се създава от едно или..

публикувано на 21.02.24 в 22:49
Борис Надеждин внася събраните подписи в руската ЦИК.

Върховният съд на Русия отхвърли иска на Борис Надеждин срещу решение на ЦИК

Очаквано Върховният съд на Русия отхвърли иска на Борис Надеждин срещу решението на Централната избирателна комисия да не го регистрира за участие в президентските избори на 17 март.  Надеждин беше единственият кандидат, който се обяви за прекратяване на..

публикувано на 21.02.24 в 21:59
Министерство на правосъдието

Близо 4000 са съмнителните преписки за българско гражданство

Близо 4000 са съмнителните преписки за българско гражданство. Това стана ясно на първото заседание на временната комисия, която проверява дейността на руския гражданин Глеб Мишин. Налице са данни за евентуално неправомерно предоставяне на българско..

публикувано на 21.02.24 в 21:54
Джулиан Асандж

Приключват изслушванията по обжалване на решението за екстрадиция на Джулиън Асандж в САЩ

Приключват изслушванията по последния опит на основателя на „Уикилийкс“ Джулиън Асандж за обжалване на съдебно решение, което позволява на британските власти да го есктрадират в Съединените щати, където го очакват 175 години затвор, защото с..

публикувано на 21.02.24 в 20:43

Франция подкрепя присъединяването ни към еврозоната от 1 януари догодина

Франция подкрепя присъединяването на България към еврозоната от 1 януари догодина.  Това уверение е получил в Париж министърът на финансите Асен Василев от френския си колега Брюно Льо Мер.  Париж също така подкрепя и вдигането на сухопътните граници за..

публикувано на 21.02.24 в 20:25

Пет деца са пострадали при катастрофа край павликенското село Мусина

Пет деца са пострадали при катастрофа тази вечер между два леки автомобила край павликенското село Мусина.  Децата са открани за преглед в Спешна помощ Велико Търново.  Двамата водачи са с отрицателни проби за алкохол.  Причините за катастрофата се..

публикувано на 21.02.24 в 20:09
Ясен Тодоров, следовател в НСС

Прокурорската колегия на ВСС изслуша прокурор и следовател по случая с Мартин Божанов

И Прокурорската колегия ще проверява има ли прокурори и следователи, замесени в схемата за влияние в съдебната система около Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. За разлика от Съдийската колегия обаче, това няма да се прави през специална комисия, а чрез..

публикувано на 21.02.24 в 19:46
Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи

Габриел: Няма да подпиша т.нар. меморандум

Няма да подпиша т.нар меморандум. Това заяви на брифинг Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. Борисов: Предсрочни избори "2 в 1" са логичен завършек на некоалицията! Време е да кажа какво направих и какво няма да направя, каза..

публикувано на 21.02.24 в 19:12
Министър-председателят Николай Денков

Денков коментира меморандума: Само входна точка за преговори

Меморандумът на ПП-ДБ, предложен на ГЕРБ-СДС, е само входна точка за преговори. Това коментира премиерът Николай Денков.  Според него подписването на документа има за цел да гарантира реформите в правосъдието и борбата с корупцията. ПП-ДБ предлага..

публикувано на 21.02.24 в 18:58