В Плевен бе отслужена панихида за жертвите от Кербала преди 11 години

Снимка: Цецка Николова

В Плевен беше отслужена панихида за загиналите военнослужещи в Кербала преди 11 години.
В храма „Свети Николай“ в Плевен беше отслужена панихида в памет на военнослужещите, загинали в Кербала  на 27 декември 2003 година. В памет на петте жертви при терористичната акция срещу военната база в иракския град свещи запалиха министърът на отбраната Николай Ненчев, командири на военни формирования, военнослужещи от гарнизона и граждани. 
Казва се по християнски "Бог да ги прости" и "Светла им памет" и дай Боже, да не се случва повече, защото и днес имаме 110 човека в Афганистан и, разбира се, че ги мисля тези момчета и момичета. Господ да ги пази и мислено съм с тях.
На въпрос какви са мерките за сигурността на българските военни в Афганистан, министър Ненчев отговори:
Правим всичко възможно. Ние сме част от възможно най-интелигентният, най-добре подготвен съюз, наречен НАТО. Прави се всичко възможно, но в тези райони винаги има риск от нещастия. Сега са на относително сигурно място и се моля по няколко пъти на ден да са живи и здрави!
Преди панихидата министър Ненчев участва в отбелязването на 115-годишнната от създаването на БЗНС у нас и поднесе венец пред земеделската чешма в централната част на Плевен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53