В редица градове в страната са били извършени полицейски акции тази нощ

Снимка: БГНЕС

Специализирани полицейски акции са проведени тази нощ в областите Хасково, Враца и Плевен. Цел на проверките са били заведения, автомобили и частни охранители.

Час след полунощ полицаите са проверили 44 заведения в Хасково, Димитровград и Харманли и 124 автомобила.
Задържани са шофьори без книжки и употребили алкохолПолицаите са проверявали и за документи за самоличност, и са претърсвали за наркотици. 

По пътищата на Хасковска област са били спрени 124 автомобила за проверка, потвърди и директорът на полицията в града 
Ангел Цанков, който обясни, че са били проверявани и заведения, и частни охранители:
В хода на операцията са проверени всички питейни и увеселителни заведения в областта, като се установяват лица, които ползват такава охрана - проверяват се трудовите им правоотношения и начините на ползване на огнестрелно оръжие и носене на огнестрелно оръжие с тях.

Предотвратен е опит за имотна измама в особено големи размери. Задържани са шестима мъже, които са с подправени документи и са искали да придобият имот в софийския квартал "Бояна", който струвал половин милион лева:
Използвани са документи с невярно съдържание, които при извършените процесуално-следствени действия са иззети снощи. По случая има образувано досъдебно производство по член 212 , наблюдавано от Районна прокуратура - Хасково.

При акцията във Врачанска област 
тази нощ са установени общо 150 нарушения, в рамките на която са проверени 440 души, 250 моторни превозни средства и 100 нощни заведения. При масираната полицейска акция е била разкрита иманярска група в землището на оряховското село Селановци. Иманярите били с металдетектори, а у тях са намерени антични предмети, сред които монети, бижута и статуетка.

При операцията е установена и нелицензирана охрана на нощен бар, хванати са и десетина пияни шофьори. Четирима от тях са задържани, защото са били с над 2 промила алкохол в кръвта. 
При заградителни мероприятия са арестувани четирима, които са разбили павилион за продажба на билети за градския транспорт във Враца. Общо при акцията в региона са задържани 12 души, а за нарушенията са съставени 100 акта и 35 фиша. 


На територията на Плевенска дирекция на МВР служителите на реда са проверявали също моторни превозни средства и лица. Акциите са проведени в петък срещу събота и събота срещу неделя през нощта във времето от 22 часа до 2 сутринта. Проверени са общо 160 моторни превозни средства, съобщи говорителят на МВР в Плевен Мариана Цветкова. Съставени са 23 акта и 20 фиша за нарушение на Закона по пътищата. Данните ще бъдат обобщени в понеделник, когато ще станат известни и повече подробности от акциите.

Полицейски проверки са били извършени още в областите Варна, Кюстендил, Пазарджик и Сливен, съобщиха от МВР.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53