111 кандидати за 4 депутатски мандата в Смолянско

Снимка: Радостина Чернокова

27 партии и коалиции регистрираха листи в Районната избирателна комисия в Смолян. Това съобщи секретарят и говорител на Районната избирателна комисия Таня Светлинова. За гласа на избирателя ще се борят 111 кандидат-депутати.

От всички партии и коалиции, регистрирани в РИКq с пълни листи от 8 кандидати са само пет - Коалиция ГЕРБ-СДС с водач кметът на Смолян Николай Мелемов, ПП-ДБ с водач Михал Камбарев, Коалиция ДПС-Ново начало, води Халил Летифов, а верните на Доган хора от Алианс за права и свободи с водач дългогодишнияj народен представител Хайри Садъков и изненадата на предишните избори партия "Величие" с водач Лариса Савова.

Говорителят на РИК Таня Светлинова:

"От общо 33 партии и коалиции, регистрирали се в ЦИК, при нас само 27 партии и коалиции регистрираха кандидатски листи. Има заличена само една партия - "Свободни избиратели", тъй като тя входира документите си след обявения краен срок".

Ясен е вече и броя на избирателните секции.

"Този път секциите са 261, с една повече от предходния път. По предварителни списъци в 129 секции ще се гласува и с машина. Избирателите по списък са 95 748, с около 360 по-малко от предходния път", каза Таня Светлинова.

Предстои назначаването на секционните избирателни комисии.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кандидат за депутат от АПС е в ареста. Купувал ли е гласове?

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му – адвокат Йордан Киров. Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията..

обновено на 03.10.24 в 07:59

Тече разследването, при коетоъразследващи влязоха в имоти на кандидат-депутат

Продължава разследването на службите, при което вчера екипи на МВР и Антикорупционната комисия влязоха в имоти на кандидат-депутат. По непотвърдена информация, акцията е била по неотложност. Действията на спецслужбите са започнали още в ранния следобед на вчерашния ден. Снощи БНР съобщи, че екипи на Националната полиция, ГДБОП и..

публикувано на 03.10.24 в 07:40

РИК- Кюстендил назначи 2 222 членове на секционните комисии в деветте общини в областта

РИК-Кюстендил със свое решение назначи 2 222-та членове на секционните комисии в деветте общини в областта. Това не е довело до сериозни разногласия и проблеми, каза председателят на комисията Венцислав Механджийски. На предварителните консултации при кметовете на общини имаше известно напрежение - особено в Община-Кюстендил, където..

публикувано на 02.10.24 в 18:48

Жалба срещу назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички

В Районната избирателна комисия – Добрич е подадена жалба от представителя на ДПС Ердинч Хаджиев относно назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички. Става въпрос за решенията на комисията, с които се назначават съставите на СИК и утвърждаване на списък с резервни членове на територията на осемте общини при произвеждане на изборите..

публикувано на 02.10.24 в 18:00

Сборни секции за гласуване ще има в община Трън

Само в три села в крайграничната община Трън ще има самостоятелни секции на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Жителите на останалите 48 села ще гласуват в сборни секции. Изборният кодекс не позволява да се разкриват избирателни секции в населени места с по-малко от 20 избиратели. Това налага и на тези избори в най-голямата..

публикувано на 02.10.24 в 17:52
Комисар Васил Паргов

Петима са задържани за купуване на гласове и търговия с вот в Кюстендилския регион

Петима са задържани за 24 часа при специализираната полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство на територията на Кюстендилския регион, обявиха днес от Областната дирекция на полицията. Работата със задържаните продължава, от прокуратурата казаха за БНР, че..

публикувано на 02.10.24 в 17:11

Масова смяна на членове на СИК във Велико Търново

Започваха масовите смени на членове на секционните избирателни комисии в област Велико Търново. По искане на една от политическите партии Районната избирателна комисия вече е заменила всичките ѝ представители в 6 от 10-е общини в региона. Политическата партия е поискала смяна на 72-а свои представители в изборните секции. От Районната..

публикувано на 02.10.24 в 15:18

Диспутът: Идното НС – тест за политическа зрялост и битка за гражданско доверие

Програма "Хоризонт" на Българското национално радио организира първия безплатен диспут за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. В него участват представители в първата четвърт от списъка на партии, коалиции и инициативни комитети, съгласно изтегления в ЦИК жребий. На въпросите на журналиста Силвия Великова ще..

публикувано на 02.10.24 в 14:00
Снимката е илюстративна, архив.

Полицейска операция в Кюстендил за гарантиране политическите права на гражданите

Специализирана полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство се провежда днес на територията на Кюстендилска област, съобщават от Областната дирекция на МВР.  Специализираните действия се осъществяват от екипи на Охранителна полиция, Икономическа и Криминална..

публикувано на 02.10.24 в 13:39

Информационният портал на Столичната община за изборите помага на софиянци

Информационният портал на Столичната община относно изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. и за частичен избор за кмет на кметство Лозен, Столична община, на 20 октомври 2024 г. и този път ще предостави цялата необходима информация за гласоподавателите. Той е създаден, за да осигури на столичани лесен достъп до всички ресурси и..

публикувано на 02.10.24 в 11:54