Тече разследването, при коетоъразследващи влязоха в имоти на кандидат-депутат

Снимка: Ани Петрова

Продължава разследването на службите, при което вчера екипи на МВР и Антикорупционната комисия влязоха в имоти на кандидат-депутат. По непотвърдена информация, акцията е била по неотложност.

Действията на спецслужбите са започнали още в ранния следобед на вчерашния ден.

Снощи БНР съобщи, че екипи на Националната полиция, ГДБОП и Антикорупционната комисия са проверявали имоти на кандидат-депутата в районите на Шумен и София. Не е ясно какво са търсили разследващите

БНР научи, че от страна на МВР са участвали служители на Национална дирекция "Борба с организираната престъпност".

Разследващи не потвърждават появилите се информации за намерена голяма сума пари при акцията. Не е ясно и за какво точно разследването. Очаква се повече информация да бъде дадена през днешния ден



По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция срещу купуването на гласове в Разградско

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес в Разградска област, съобщават от полицията.  Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с..

публикувано на 03.10.24 в 10:03

5 бързи производства за престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и..

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Акция в Твърдица срещу търговията с гласове

В Твърдица тече акция срещу търговията на гласове. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без марки. Над 10 кубика са били в 1 имот.  Към този момент няма задържани за купуване на гласове, но се проверяват частни..

публикувано на 03.10.24 в 09:05
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:53

При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово"

В момента на територията на Варна се провежда специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове, за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27-ми октомври. Има задържани лица във варненския квартал "Аспарухово". Очаквайте подробности. Главен инспектор Драгостин Тодоров: "В рамките на национална специализирана полицейска..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Кандидат за депутат от АПС е в ареста. Купувал ли е гласове?

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му – адвокат Йордан Киров. Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията..

обновено на 03.10.24 в 07:59

РИК- Кюстендил назначи 2 222 членове на секционните комисии в деветте общини в областта

РИК-Кюстендил със свое решение назначи 2 222-та членове на секционните комисии в деветте общини в областта. Това не е довело до сериозни разногласия и проблеми, каза председателят на комисията Венцислав Механджийски. На предварителните консултации при кметовете на общини имаше известно напрежение - особено в Община-Кюстендил, където..

публикувано на 02.10.24 в 18:48

Жалба срещу назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички

В Районната избирателна комисия – Добрич е подадена жалба от представителя на ДПС Ердинч Хаджиев относно назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички. Става въпрос за решенията на комисията, с които се назначават съставите на СИК и утвърждаване на списък с резервни членове на територията на осемте общини при произвеждане на изборите..

публикувано на 02.10.24 в 18:00

Сборни секции за гласуване ще има в община Трън

Само в три села в крайграничната община Трън ще има самостоятелни секции на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Жителите на останалите 48 села ще гласуват в сборни секции. Изборният кодекс не позволява да се разкриват избирателни секции в населени места с по-малко от 20 избиратели. Това налага и на тези избори в най-голямата..

публикувано на 02.10.24 в 17:52
Комисар Васил Паргов

Петима са задържани за купуване на гласове и търговия с вот в Кюстендилския регион

Петима са задържани за 24 часа при специализираната полицейска операция за гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство на територията на Кюстендилския регион, обявиха днес от Областната дирекция на полицията. Работата със задържаните продължава, от прокуратурата казаха за БНР, че..

публикувано на 02.10.24 в 17:11