Акция срещу купуването на гласове в Разградско

Снимка: ОДМВР Шумен

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите се провежда днес в Разградска област, съобщават от полицията. 

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. 

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършва пълен контрол на преминаващите превозни средства. В засилените контролни действия участват екипи на охранителна, пътна и криминална полиция, както и екипи на жандармерията. 

2 КПП-та функционират на територията на Районното управление в Разград, 4 са на територията на Исперих, 3 в Кубрат и 2 в Лозница.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде има акции на МВР срещу купуването на гласове?

Продължават акциите на МВР срещу купуване на гласове. Днес такива текат на няколко места в страната. 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Във Варна има задържани. Акцията е започнала през изминалата нощ в квартал "Аспарухово".  От полицията в морския град обясниха, че имат данни за влияние на вота чрез..

публикувано на 03.10.24 в 11:54

5 бързи производства за престъпления против политическите права на гражданите в Кюстендилско

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се провеждат действия по разследване на извършени престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са пет бързи производства за извършени престъпления против политическите права на гражданите. В рамките на водените производства е установено, че в гр. Кюстендил, гр. Дупница и..

публикувано на 03.10.24 в 09:50

Акция в Твърдица срещу търговията с гласове

В Твърдица тече акция срещу търговията на гласове. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без марки. Над 10 кубика са били в 1 имот.  Към този момент няма задържани за купуване на гласове, но се проверяват частни..

публикувано на 03.10.24 в 09:05
архив

В ход е СПО срещу купуване на гласове в Бургас

В ход е специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, ограничаване разпространението на наркотични вещества и битовата престъпност. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия...

публикувано на 03.10.24 в 08:53

При полицейска акция срещу купуването на гласове има задържани във варненския кв. "Аспарухово"

В момента на територията на Варна се провежда специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове, за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27-ми октомври. Има задържани лица във варненския квартал "Аспарухово". Очаквайте подробности. Главен инспектор Драгостин Тодоров: "В рамките на национална специализирана полицейска..

публикувано на 03.10.24 в 08:18

Кандидат за депутат от АПС е в ареста. Купувал ли е гласове?

Кандидат-депутат от коалиция "Алианс за права и свободи" е задържан, обяви пред БТА защитникът му – адвокат Йордан Киров. Той бил отведен в следствения арест за купуване на гласове. Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено. Представители на Комисията за противодействие на корупцията..

обновено на 03.10.24 в 07:59

Тече разследването, при коетоъразследващи влязоха в имоти на кандидат-депутат

Продължава разследването на службите, при което вчера екипи на МВР и Антикорупционната комисия влязоха в имоти на кандидат-депутат. По непотвърдена информация, акцията е била по неотложност. Действията на спецслужбите са започнали още в ранния следобед на вчерашния ден. Снощи БНР съобщи, че екипи на Националната полиция, ГДБОП и..

публикувано на 03.10.24 в 07:40

РИК- Кюстендил назначи 2 222 членове на секционните комисии в деветте общини в областта

РИК-Кюстендил със свое решение назначи 2 222-та членове на секционните комисии в деветте общини в областта. Това не е довело до сериозни разногласия и проблеми, каза председателят на комисията Венцислав Механджийски. На предварителните консултации при кметовете на общини имаше известно напрежение - особено в Община-Кюстендил, където..

публикувано на 02.10.24 в 18:48

Жалба срещу назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички

В Районната избирателна комисия – Добрич е подадена жалба от представителя на ДПС Ердинч Хаджиев относно назначаването на СИК в Осми изборен район – Добрички. Става въпрос за решенията на комисията, с които се назначават съставите на СИК и утвърждаване на списък с резервни членове на територията на осемте общини при произвеждане на изборите..

публикувано на 02.10.24 в 18:00

Сборни секции за гласуване ще има в община Трън

Само в три села в крайграничната община Трън ще има самостоятелни секции на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Жителите на останалите 48 села ще гласуват в сборни секции. Изборният кодекс не позволява да се разкриват избирателни секции в населени места с по-малко от 20 избиратели. Това налага и на тези избори в най-голямата..

публикувано на 02.10.24 в 17:52