Ралица Агайн стана заместник-председател на Комисията за финансов надзор

Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от НДСВ Ралица Агайн беше избрана за заместник-председател на Комисията за финансов надзор. По решение на Народното събрание в състава на комисията влиза и финансовият анализатор Владимир Савов. Агайн и Савов ще заемат местата на двама от членовете на Комисията, чийто мандат изтече през юни миналата година.

Двамата влизат на мястото на Антония Гинева и Борислав Богоев, чийто мандат изтече юни 2013-а г. Преди да положат клетва за своя шестгодишен мандат бившият депутат от НДСВ и бивш заместник-председател на Комисията Ралица Агайн увери, че предстои огромна промяна в законодателството заради европейските норми за защита на потребителите в отношенията им със застрахователите. Владимир Савов заяви, че ще използва своя дългогодишен опит в утвърдени международни банки.

Огромното предизвикателство е да създадем такава регулаторна среда, която да насърчава притока на инвестиции, и от друга страна, да подкрепя потребителите в едни справедливи и честни отношения със застрахователните компании и застрахователните посредници, каза Ралица Агайн.

И ще бъде предизвикателство да приложа това, което съм научил на практика и от опита си в различни пазари към повишаване на прозрачността за защита правата на потребителите и на инвеститорите на българския финансов пазар, каза Владимир Савов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!