Пламен Моллов: Козунаците без яйца са по-безопасни

Пламен Моллов
Снимка: БГНЕС
Проверките по празниците по традиция ще бъдат засилени, но и по време на предстоящия Великден българинът ще яде вносно агнешко и козунаци, приготвени без яйца. У нас вече има внесени новозеландски агнета, а според директора на контролната агенция нямаме основания да протестираме срещу козунаците без яйца. Това съобщи директорът на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов:

Те в този смисъл са по-безопасни от гледна точка на безопасността, защото съдържат готови смеси, които са гарантирани от това, че няма салмонела. Едно яйце винаги носи този риск.


Агенцията по храните е открила близо 100 тона негодна храна в складове на едро в София само през последния месец, съобщи Моллов. Нито една от направените сто проверки не показва наличие на ГМО в храните, уточни още Моллов. За да повиши ефективността си, контролният орган ще създаде регистър от доброволци, които да подават сигнали за проблеми в търговската мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!