Чуйте какво споделиха с кореспондента ни Велина Махлебашиева хора от града
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Пазаруването за Великденската трапеза е в разгара си. При търговците, които продават българско агнешко месо в Габрово, клиентите се редят на опашки.
Опашката в един от централните габровски магазини за месо и риба е за агнешко. Цената е същата като миналата година - между 12.00 и 13.00 лева. Заради закъснялата пролет ястията няма да са овкусени с пресни зелени подправки, а таросът и джодженът ще са от фризера, казват домакините.
Охладеното агнешко месо в магазините е българско, а замразеното от Чили и Австралия, установили проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните. От началото на тематичните проверки за великденските празници в Габровска област не са установени нарушения.