В Габрово се редят на опашка за българско агнешко месо


Пазаруването за Великденската трапеза е в разгара си. При търговците, които продават българско агнешко месо в Габрово, клиентите се редят на опашки.

Опашката в един от централните габровски магазини за месо и риба е за агнешко. Цената е същата като миналата година - между 12.00 и 13.00 лева. Заради закъснялата пролет ястията няма да са овкусени с пресни зелени подправки, а таросът и джодженът ще са от  фризера, казват домакините.

Охладеното агнешко месо в магазините е българско, а замразеното от Чили и Австралия, установили проверяващите от Областната дирекция по безопасност на храните. От началото на тематичните проверки за великденските празници в Габровска област не са установени нарушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!