Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Стефанов и Милка Михайлова спечелиха 27-ото издание на маратона на София

Снимка: БГНЕС
Христо Стефанов (Ботевград) и Милка Михайлова (СК Милка Михайлова) спечелиха 27-ото издание на маратона на София. Тази година обаче участниците пробягаха 25,3 километра, а не класическите 42,195 километра.

Христо Стефанов надделя над трикратния пореден победител в последните три години Станислав Ламбев в оспорвана надпревара при мъжете. 39-годишният ветеран, който е рекордьор на софийския маратон с 2.11:26 часа (19 октомври 1997-а година) финишира първи за 1.26:10 часа.

Ламбев завърши втори на 24 секунди от победителя. Трети на 31 секунди е Шабан Мустафа от Лидер (Нова Загора). Милка Михайлова спечели седма титла при жените с време 1.39:22 часа, следвана на 1:18 минути от Силвия Дънекова (Нови пазар) и на 7:42 минути от Марина Димитрова (Локомотив ГО).

"Нямах достатъчно подготовка и получих спазми по време на бягането, но добре, че разстоянието бе 25 км, а не 42 км. Ние с Христо ни трябва малко да потренираме и да бием другите, заяви Михайлова. Жалко обаче, че тази година няма класически маратон. Само нашата столица остана без маратон на 42 километра, надявам се следващата година да поправят тази грешка", каза още Милка Михайлова.

"Вече не тренирам професионално, защото се занимавам с бизнес. Това обаче не ми пречи да поддържам форма и ето виждате, че победих", заяви Стефанов, който се отказа преди няколко години.
По публикацията работи: БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна