Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи през август

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август. Уникалните потребители на сайта  bnr.bg  през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по GemiusPrism) и 2..

публикувано на 20.09.23 в 08:00
Програмният директор Даниела Късовска представя програмите на БНР.

Журналисти от Украйна дискутираха с колеги от БНР борбата с дезинформацията и предизвикателствата пред медиите по време на война

Журналисти от Украйна посетиха Българското национално радио в рамките на програмата "Бюро Европа-Украйна“, финансирана от Европейската комисия. БНР е сред избраните медии, които те посещават в шест европейски държави – Франция, Германия, България, Италия,..

публикувано на 19.09.23 в 17:42

Българска музика във всеки концерт от новия сезон на Радиосимфониците

Произведения от български автори ще звучат във всеки концерт от новия сезон на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Популяризирането на българската музика е водещата идея в концертната и звукозаписната програма на Радиосимфониците,..

публикувано на 18.09.23 в 19:39
Проф. Георги Петков, член на журито, генералният директор на БНР Милен Митев и диригентът на Оркестъра за народна музика Димитър Христов.

Оркестърът за народна музика на БНР с Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов е носител на  Наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата в категория "Фолклор".  Призът беше връчен от проф. Георги Петков, член на журито, на тържествена..

публикувано на 17.09.23 в 15:30
В студиото на Радио София

Жители и гости на София посетиха БНР в рамките на Европейските дни на наследството

За поредна година Българското национално радио отвори врати за посетители в рамките на инициативата "Европейски дни на наследството – 2023”. Почитателите на радиото научиха интересни факти за създаването и историята на медията, разгледаха..

публикувано на 17.09.23 в 15:08
Делегация от

Българското национално радио и "Гласът на Виетнам“ ще обменят музикална продукция и културна информация

Музикална продукция, информация за културата и историята на двете страни, аудио- и видеоподкасти ще обменят Българското национално радио и "Гласът на Виетнам". За това се договориха генералният директор на БНР Милен Митев и вицепрезидентът на "Гласът..

публикувано на 15.09.23 в 13:17
Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БЧК Христо Григоров

БНР и БЧК ще инициират и осъществяват съвместни кампании в подкрепа на нуждаещи се

Българското национално радио и Българският Червен кръст сключиха Споразумение за сътрудничество. Документът беше подписан от председателя на БЧК акад. Христо Григоров и от генералния директор на БНР Милен Митев. Споразумението затвърждава..

публикувано на 12.09.23 в 16:15

Виртуозният Хаято Сумино ще свири Шопен при първото си гостуване в България

Виртуозният японски пианист Хаято Сумино ще е солист в празничния концерт на 20 септември в зала "България". Той ще изпълни Първият концерт за пиано и оркестър от Фредерик Шопен заедно със Симфоничния оркестър на БНР под палката на главния..

публикувано на 12.09.23 в 13:55

Шедьоври на Веселин Стоянов и Фредерик Шопен в празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Симфонията "Великий Преслав" от Веселин Стоянов и Първият концерт за пиано и оркестър на Фредерик Шопен ще изпълни Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски на 20 септември, сряда, от 19:00 ч. в зала "България" . Празничният..

публикувано на 11.09.23 в 11:47
Константин Илиевски

Константин Илиевски ще дирижира празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Маестро Константин Илиевски ще дирижира празничния концерт на Симфоничния оркестър на БНР. На 20 септември, сряда, от 19:00 ч. в зала "България", Радиосимфониците ще изпълнят Втората симфония  "Великий Преслав" на Веселин Стоянов и Първия концерт за..

публикувано на 09.09.23 в 09:20