Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Радостин Стойчев и Матей Казийски - Тренто стана Световен клубен шампион

Тимът на италианския Тренто с Матей Казийски в състава си спечели титлата на Световното клубно първенство по волейбол в Доха. На финала момчетата на Радостин Стойчев победиха с 3:0 гейма - 26:24, 25:18, 25:19 точки шампиона на Полша Скра Белхатов.

Волейболистите на Трентино започнаха малко сковано първия гейм. Поляците играха изчистено, правеха редки грешки. Моздзонек блокира два пъти капитана Казайски, а съдията Йованович на два пъти помогна на отбора на Белхатов. Момчетата на Радостин Стойчев бяха догонващи в резултата до 20:20, когато Курек направи две последователни грешки. Тренто се възползва от преднината и затвори гейма с 26:24.

Във вторият гейм отборът от Италия се наложи много по-лесно и победи с 25:18. След 13:13 отборът бързо дръпна и водеше със сериозно предимство до края на гейма. Най-добри в тази част бяха Казийски и Рафаел, докато в първата се отличи Висото. Българинът бе в основата на победата и в третия гейм, когато отборът на Белхатов напусна най-опитният – Антига, заради болки в лявото бедро. Висото, Казийски и Хуанторена направиха невероятна игра и геймът завърши с резултат 25:19, а с това и мача.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна