Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски и Литекс не успяха да се победят. Завършиха наравно 2:2

Отборите на Левски и Литекс не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в отложена среща от тртия кръг на  "А" футболната ни  група. Двубоят бе изключително драматичен, но и най-интересният до момента през сезона. Освен четирите гола, шестте хиляди зрители по трибуните  на "Георги Аспарухов" видяха общо 14 жълти картона и три червени.

Първото попадение за Литекс, който откри резултата, вкара Пламен Николов, засичайки центриране от ъглов удар, отдясно по нападението на отбора си, в 11-ата минута на срещата. След половин час игра домакините, чрез Жоазиньо, удариха горната греда на съперника си. Изравнителният гол бе дело на Зе Сорес, който вкара след добавка към удар на Дарко Тасевски, в самото начало на второто полувреме. Малко след това играта, заради груб фаул, напусна Минев, оставайки „сините” с човек по-малко. За 2:1 се разписа нападателят на Левски Христо Йовов, от корнер. Защитата на Литекс не реагира по най-добрия начин, а вратарят Голубович се намеси още по-неубедително, допускайки топката да влезе в мрежата му. В последната минута на срещата обаче Нифлор се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника и оформи крайното 2:2. В 68-ата минута реферът Йорданов възстанови численото равенство на терена, що се отнася до броя на състезателите за всеки тим, изгонвайки опитния Радостин Кишишев, за удар без топка срещу Зе Соарес. Решението бе продължително оспорвано от щаба на гостите, но настроението в двата лагера се смени само 4 минути по-късно, когато терена, заради показан втори жълт картон, напусна още един състезател в син спортен екип – Еньо Кръстовчев. В самия край на мача сблъсъците и грубите преобладаваха, като играта напусна дори и Георги Иванов, изгонен от рефера Йорданов.

 

Така във временното класиране Литекс остана на първо място с 32 точки актив, докато Левски е четвърти с 23. Втори продължава да бъде ЦСКА с 29 точки, Черноморец (Бургас) е трети с 26, а Локомотив (София) е с точка зад Левски на петото място.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна