Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома победи ЦСКА с 3:0 в последен мач от групите на Лига Европа

Рома победи с 3:0 ЦСКА в последната среща от група „Е” на турнира Лига Европа. Първите две попадения за състава на Клаудио Раниери отбелязаха Алесандро Черчи, а самия край на мача влезлият като резерва Скардина оформи класическия резултат. Черчи откри в 45-ата минута, а в 51-ата удвой след грешка в отбраната на българския тим. В 89-ата минута Скардина получи пас в наказателното поле и реализира за 3:0.

Удари на двамата крайни бранители на ЦСКА - Йордан Минев и Костадин Стоянов принудиха вратаря на Рома – Лобонт да демонстрира способностите си през първото полувреме, а в 25-ата минута футболистите на Рома бяха близо до откриване на резултата, след като топката срещна левия страничен стълб на Чавдаров. Десет минути по-късно нападателят на италианците Окака Чука остана сам срещу българския страж, но Чавдаров показа отличен рефлекс и успя да спаси.

В другата среща от групата Базел отстъпи на Фулъм с 2:3.За следващия етап на турнира се класираха съставите на Рома и Фулъм.Отпадат отборите на Базел и ЦСКА.

Останалите резултати в групите, играни снощи

в четврта група - Херенвеен-Вентспилс 5:0 и Херта - Спортинг/Лисабон/ 1:0.Напред продължават Спортинг и Херта.

в шеста група-Щурм Грац - Галатасарай 1:0 и Панатинайкос - Динамо/Букурещ/ 3:0.В следващия кръг продължават отборите на Галатасарай и Панатинайкос.

в десета група - Брюж - Тулуза - 1:0 и Партизан - Шахтьор Донецк - 1:0. Класират се Шахтьор и Брюж

в 11-та група - Клуж- ПСВ Айндховен - 0:2 и Спарта Прага - Копенхаген - 0:3. Борбата в лига Европа продължават ПСВ и Копенхаген

в 12-та група - Атлетик Билбао - Вердер Бремен - 0:3 и Национал - Аустрия Виена - 5:1. Класират се Вердер и Атлетик Билбао.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна