Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" отпадна за Купата на Испания, въпреки победата над "Севиля"

 

Носителят на Купата на Испания по футбол - "Барселона" отпадна още в 1/8 финалите на турнира тази година. Каталунците бяха отстранени от "Севиля", въпреки че спечелиха реванша на "Рамон Санчес Писхуан" с 1:0. Преди 2 седмици "Севиля" успя да победи носителя на трофея с 2:1 като гост и по този начин си осигури класиране за 1/4 финалите. Единственото попадение в реванша вкара Шави Ернандес в 64-та минута, а с пропуски се "отличиха" Златан Ибрахимович и Лео Меси.

За 1/4 финалите в турнира се класира и отборът на "Депортиво" Ла Коруня, който отстрани друг от фаворитите - "Валенсия" след 2:2 като домакин и общ резултат 4:3. "Валенсия" поведе с 2:0 до 30-та минута след 2 гола на Никола Жигич, но Фелипе и Родригес възстановиха равенството с попадения през втората част.

Съставът на "Расинг" Сантандер едва успя да отстрани аматьорския "Алкоркон" и то благодарение на победата си като гост с 3:2 преди 2 седмици. В реванша двата тима завършиха 0:0. За "Алкоркон" приказката в турнира приключи, след като в миналия кръг аматьорите сътвориха подвиг и отстраниха "Реал" Мадрид.

Най-убедително за 1/4 финалите се класира отборът на "Хетафе", който победи като домакин "Малага" с 5:1 и с общ резултат 6:3 продължава напред в турнира. Головата сметка на домакините откри Солдадо, който се разписа още в 15-та минута, а точно след 15 минути Рафа удвои преднината на тима от предградията на Мадрид. Солдадо предреши изхода на двубоя в 49-та минута с 2-ия си гол, а до края се разписаха още Леон и Парехо. Почетният гол за "Малага" вкара Лопес половин час преди края на мача.

"Осасуна" се измъчи срещу втородивизионния "Херкулес", но успя да се класира за 1/4 финалите след минималното 1:0 като домакин и общо 2:2 от двата мача. В герой за домакините се превърна Масуд, който вкара единственото попадение в 48-та минута.

 

Резултати от 1/8 финалните срещи реванш от турнира за Купата на Краля в Испания:

"Депортиво" Ла Коруня - "Валенсия" - 2:2
"Осасуна" - "Херкулес" - 1:0
"Расинг" Сантандер - "Алкоркон" - 0:0
"Хетафе" - "Малага" - 5:1
"Севиля" - "Барселона" - 0:1

(Отборите с по-тъмен шрифт се класират за 1/4 финалите)

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна