Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус пак падна, този път като домакин от Рома

Футболистите на Рома постигнаха изключително ценна победа като гости над Ювентус с 2:1 в мач от 21-ия кръг на италианската Серия А. След този успех, столичани се утвърдиха на третото място в класирането с 38 точки. Лидер е Интер с 46 точки, а втори е Милан с 40 точки преди дербито на Милано между двата тима тази вечер. Решаващото попадение за успеха реализира норвежецът Джон Арне Рийзе в третата минута на даденото от съдията продължение. Ювентус допусна пето поражение в последните си шест мача в калчото и остана на пета позиция с 33 точки.

Рома получи ранен удар с контузията на нападателя Лука Тони, който напусна принудително игра още в третата минута заради разтежение на мускул на прасеца. Столичани бяха по-активни в първите минути, но Мирко Вучинич и Франческо Тоти, който влезе като резерва на мястото на Тони, пропуснаха добри възможности. Постепенно домакините заиграха по-добре, но Амаури и Никола Легроталие не намериха целта от удобни позиции. След почивката играта продължи в не особено високо темпо, но в 51-ата минута Ювентус поведе. Жуан не успя да изчисти добре едно центриране в наказателното поле и Алесандро Дел Пиеро от въздуха прати топката в мрежата с първия си гол за сезона в първенството. В средата на втората част Рома изравни. Фабио Гросо повали Родриго Тадей в пеналта, а Тоти превърна в гол отсъдената дузпа. Малко по-късно Амаури пропиля нов шанс за торинци, след като стреля с глава право в ръцете на Жулио Сезар отблизо. В 83-ата минута вратарят на домакините Джанлуиджи Буфон получи директен червен картон след нарушение пред наказателното поле срещу откъсналия се в чиста позиция Рийзе. Именно норвежецът донесе успеха на Рома в последните секунди, след като засече с глава центриране на Давид Писаро.

"Намираме се в труден период. Понякога загубите са заслужени, друг път - не. Най-лошото е, че вече изоставаме доста", коментира наставникът на торинци Чиро Ферара.

"Победата ни е много важна, защото Ювентус иска да остане в борбата за местата в Шампионската лига, а ние успяхме да им дръпнем с няколко точки", коментира старши-треньорът на Рома Клаудио Раниери.

/И.Х./
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна