Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Чилич, Жустин Енен и Андрю Мъри полуфиналисти на „Australian open”

Марин Чилич се класира за полуфиналите на „Australian open" за първи път в кариерата си. Хърватинът победи в четричасов мач американеца Анди Родик с 3:2 сета – 7:6, 6:3, 3:6, 2:6 и  6:3. Поставеният под номер 14 в схемата на турнира Чилич поведе с 2:0 сета, но позволи съперникът му – номер 7 в надпреварата, да изравни резултата на 2:2. В третия решаващ сет обаче хърватският тенисист не срещна сериозни затруднения, поведе с 5:2, а в последствие и спечели с 6:3 гейма. Следващият съпеник на Марин Чилич е Андрю Мъри.

Шотландецът продължава напред в борбата, след като защитаващия титлата си от миналата година Рафаел Надал отпадна от надпреварата. Испанецът се отказва в третия сет на четвъртфиналния мач при резултат 3:6, 6:7 и 0:3. Причината за отказването му е тавма в дясното коляно. Надал потърси медицинска помощ и опита да продължи мача, но така и не успя да направи това.

При жените Жюстин Енен също продължава в полуфиналите на първия й турнир от Голям шлем от две години насам. В четвъртфиналите белгийката се наложи над рускинята Надя Петрова с 7-6 и 7-5. Енен, която участва във втория си турнир след 20 месечна пауза, спечели първия сет със запазената си марка - нейният специфичен бекхенд. Петрова успя да пробие сервиса на белгийката в началото на втория сет и дори поведе с 3-0, но Енен успя да спечели седем от следващите девет гейма. Следващата съперничка на седемкратната победителка в турнири от Големия шлем ще е  китайската Цзе Чжън, която пък елиминира Мария Кириленко (Русия).

/К.И./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна