Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български финал за купата на Италия по волейбол

 

Европейският и световен клубен шампион "Тренто" се класира за финалната среща в турнира за купата на Италия по волейбол, след като надигра водения от националния ни селекционер Силвано Пранди отбор на "Модена" с 3:0 гейма (25:22, 25:23, 25:20). Матей Казийски, Цветан Соколов и съотборниците им, водени от Радостин Стойчев, срещнаха проблеми само във 2-ия гейм, който успяха да "измъкнат" доста драматично с 25:23.

Казийски завърши с 9 точки (2 блока, 54% ефективност в атака и 33% перфектно посрещане), а най-резултатен за "Тренто" бе Андреа Сала, който приключи с 14 точки. Другият български национал в тима Цветан Соколов се появи в игра в края на 3-ия гейм, но не реализира точка. За тима на Пранди "Модена" с по 14 точки приключиха Анхел Денис и Луис Диас.

За финала се класира и отборът на капитана на националния ни тим Владимир Николов - "Кунео". Владо и съотборниците му се справиха със "Сислей" Тревизо с 3:1 гейма (20:25, 25:23, 25:23, 25:13). Николов изигра поредния си силен мач за своя тим и бе най-резултатен със 17 точки (4 блока, 1 ас и 35% ефективност в атака), а за състава на "Сислей" най-резултатен бе бившият италиански национал Алесандро Фей също със 17 точки.

"Тренто" се класира за пръв път в историята си за финалния мач за трофея едва при 3-то участие на тима във "Файнъл фор", докато Николов и компания ще участват за втора поредна година във финала, след като миналия сезон загубиха от "Мачерата" с 1:3 гейма.

Финалът е 19,00 часа в зала "Пала Мадиган" в Монтекатини.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна