Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболните ни национали с покани за контроли от Аржентина, Чили и Парагвай

Три от участниците на Световното първенство по футбол в ЮАР са поканили нашия национален тим за контролни срещи, които да се играят в края на май или в началото на юни. Това обявиха днес директорът на националните отбори Наско Сираков и селекционерът Станимир Стоилов. Евентуалните контроли срещу представителните състави на Аржентина, Чили и Парагвай ще бъдат последни проверки преди старта на първенството в Южна Африка. Българският спортно-технически щаб обаче счита датите в края на май и началото на юни за неудобни, тъй като първенството ни свършва на 15-и май и почти месец по-късно е невъзможно да се играят мачове.

По този повод селекционерът на националите Станимир Стоилов "Ще се опитаме да намерим един или два отбора за контролни мачове в първата седмица след края на нашия шампионат. Водим преговори, така че ще имаме противник. Само се надявам, че клубовете няма да имат нищо против", каза Стоилов.

Според наставника Димитър Бербатов няма проблем с вкарването на важни голове на националния ни тим, а това проблем пред целия състав: "Ние се надпреварваме на вкарваме изобщо, та сега Бербатов не може. България има проблем с това, а не Бербатов. Нужно е малко повече уважение към най-добрия футболист на България", сподели Стоилов.

За здравословното състояние на звездата на Манчестър Юнайтед, директорът на националните ни отбори Наско Сираков и Стоилов заявиха, че засега не са информирани дали той ще се подлага на операция на коляното.

Стоилов допълни, че ако всички играчи са здрави, вижда най-сериозни проблеми с двойката централни защитници. "В това звено трябва да се търси основно решение. Освен това като цяло в защита трябва да подобрим играта си. След като в последните две квалификации нашият основен съперник Ирландия ни вкара два гола от статични положения, това говори за проблеми. Първо показва недостатъчно концентрация. И второ - липса на воля да се спаси ситуацията. Но насила няма да молим никой да играе за България", каза Стоилов.

До 15-16 февруари играещите в чужбина национални състезатели ще получат своите покани за мача с Полша, който е на 3-и март във Варшава. Непосредствено преди старта на пролетния дял от първенството ще бъдат обявени играчите от родното ни първенство, на които Стоилов ще разчита.

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна