Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Япония подписаха договор за сътрудничество във Ванкувър

 

Националните олимпийски комитети на България и Япония подписаха договор за
сътрудничество във Ванкувър. Церемонията бе във ВИП-залата на Японската къща на Игрите. Споразумението ще позволи размяна на посещения и лагери на национални и клубни отбори, както и юношески формации на двете страни. Предвижда се сътрудничество в областта на спортната медицина и борбата с допинга, обмен на информация и партньорство в областта на олимпизма.

От българска страна документът бе подписан от председателя на БОК Стефка Костадинова, а от японска - от президента на НОК на Япония - Тцунекацу Такеда. На церемонията присъстваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, шефката на българската мисия във Ванкувър и завеждащ международния отдел на БОК Румяна Динева, вицепрезидентът на НОК на Япония Масато Мизуно, членовете на МОК Чихару Игая и Шинуширо Окано. Тук бе и шефката на японската мисия на игрите във Ванкувър Сейко Хашимото, която е участвала на 7 Олимпиади - шест в кънки-бягането и една в колоезденето - японския вариант на нашата Евгения Раданова.

Стефка Костадинова поздрави домакините на церемонията със спечелените досега
3 медала на Игрите и им пожела още успехи във Ванкувър, а Тцунекацу Такеда благодари за помощта, която български специалисти са оказали на художествената гимнастика в страната на Изгряващото слънце.

По публикацията работи: Ивайло Герчев - пратеник на БНР във Ванкувър

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна