Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Стамболова взе бронз от световното в Доха

Ваня Стамболова спечели втори медал от световното първенство по лека атлетика в взала, след среброто през 2006 година. В шампионата на планетата, който се провежда в Доха /Катар/ българката извоюва бронзово отличие в бягането на 400 метра. Във финала на дисциплината възпитаничката на Георги Димитров регистрира лично постижение за сезона, като спря хронометрите на  51 секунди 50 стотни, което се оказа достатъчно за третата позиция.

След края на състезанието Стамболова заяви: "Това беше едно нормално бягане. Мислех, че ще ми е по-леко, но не беше така. Видяхте как нелепо отпадна състезателката от Ямайка. Тя се сблъска с някой преди мен, но аз не видях какво стана. Именно заради това са интересни финалите, защото никога не се знае какво ще стане в тях. Щастлива съм от отличието, но аз съм човек който е максималист и на такива половинчати неща не се радвам. От самото бягане очаквах да премине по такъв начин, че да съм доволна от себе си. В крайна сметка не стана точно така."

Световна шампионка стана американката  Деби Дън  - 51 секунди 4 стотни, а среброто с 51 секунди 13 стотни взе Татяна Фирова.

/К.И./


 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна