Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров завърши 28-и в клас МХ 2 на световното по мотокрос в Севлиево

Петър Петров завърши на 28-мо място при дебюта си в световния шампионат по мотокрос в Севлиево
Снимка: www.bfm.bg

Младата ни надежда Петър Петров завърши на 28-о място в генералното класиране в клас МХ 2 в първия кръг на световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на България. Състезанието се проведе на най-добрия мотополигон в света "Горна Росица", край Севлиево.

Пилотът на SRS Хонда, за когото това състезание беше дебют, не успя да завърши първия манш заради технически проблем. Във втория манш 15-годишният ни мотокросист и се нареди на  25 място, което му отреди и 28-а позиция в крайното подреждане.

Шампион с две пъви места и в двете пробягвания на трасето и пълен актив от 50 точки стана френският пилот на КТМ - Марвин Мускен. Победител в клас МХ 1, където нямахме български представител е германецът Максимилиян Нагл с КТМ.

Стартът на световния шампионат по мотокрос беше даден от министър-председателя и почетен председател на Организационния комитет по провеждането на големите шампионати у нас Бойко Борисов.

Преди официалната церемония премиерът преряза лентата на единствения постоянен медицински център, изграден за нуждите на трасето. Модерното съоръжние е изградено с целеви средства от републиканския бюджет и бюджета на Община Севлиево и е на стойност 240 000 лева заедно с оборудването.


 

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна