Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева е надеждата ни за медал на европейското в Бремен

За разпределението на медалите на Европейското първенство по художествена гимнастика ще се борят 20-ет най-добри състезателки при жените за 2009 година, начело с носителката на олимпийската и световна титла Евгения Канаева. Апетит за златото ще има и нейната сънародничка - младата надежда на Русия Дария Кондакова. С претенции за призово класиране ще са и представителките на Беларус Мелитина Станюта и опитната Любов Чаркашина. Няма да им отстъпят и грациите на Азербайджан Аря Гараева и Анна Гурбянова, като и тези от Израел Ирина Ризенсон и Нета Ривкин.

При жените България ще бъде представена от Силвия Митева и Моника Минчева. Най-добрата ни гимчнастичка в момента Силвия Митева започна силно сезона, като спечели медали на световните купи в Портимао и Каламата и даде заявка за медал и в този шампионат.

Моника Минчева ще се състезава в Бремен, след като дълго време лекува сериозна травма на гърба. Състезателката на клуб Илияна участва в едно състезание преди европейското.

Според регламента първенството в Германия е и квалификация за младежките олимпийски игри през лятото. В надпреварата при девойките конкуренция на нашите Анастасия Киссе и Диляна Боцева ще бъдат още 35 гимнастички.

Шампионатът на Стария континент  днес започва с квалификацията за многобой при девойките и с многобоя при жените. Според програмата девойките ще играят само с въже и обръч, като от 22.15 часа българско време започват финалите на тези два уреда.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна