Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Велев бе представен като новия старши-треньор на "Славия"

Президентът на футболния клуб "Славия" Венцислав Стефанов представи Емил Велев като новия старши-треньор на представителния тим. Новият наставник на "белите", който подписа договор за 1+1 година, ще изведе столичани на първа тренировка от лятната подготовка на 14 юни. Велев заяви, че целта пред отбора е влизане в призовата тройка и класиране за Лига Европа. Той ще вземе за помощник Николай Митов от школата на Левски, както и още един треньор. Треньорът на вратарите Валентин Захариев и кондиционният специалист Огнян Макавеев остават в екипа.

"Онзи ден ми се обади г-н Стефанов и ме помоли да се видим. Говорихме надълго и нашироко. Следя отбора на Славия през годините и този отбор заслужава да се бори за призовата тройка. За минути си стиснахме ръцете и приех предложението. Славия е отбор с богато минало, с футболисти, които са дали много и на националния отбор", коментира Емил Велев.

Специалистът ще опита да наложи в първия състав поне двама-трима таланти от школата на Славия. "Ще има нови попълнения, ще има и освободени. Селекцията е отворен процес във футбола. Искам сплав между опитни и млади играчи. Ще опитам да наложа 2-3 момчета от школата. Трябва да се промени и манталитетът на играчите. Искам футболистите на Славия да играят със самочувствие", каза още Велев.

Първият лагер на Славия ще протече на Боровец, където "белите" ще тренират 10 дни. Втората част от подготовката ще бъде в другия зимен курорт Банско. Емил Велев иска Славия да изиграе седем контроли в предсезонната подготовка.

Президентът на Славия Венцислав Стефанов изисква в първия отбор да се налагат 18-19-годишни момчета от школата на клуба. Стефанов добави, че работата с младите е една от причините да избере за старши треньор Емил Велев. "Искаме да направим Славия отбор, който се бори да участва в Европа на всяка цена. Да създаде млади таланти и да ги наложи в първия отбор. Това е правилният път. Когато Велев беше треньор на Левски, наложи много млади футболисти в отбора и затова се спряхме на него", каза Стефанов.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени