Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейбол: Турция ни отупа 3:0 в Европейската лига

Волейболистките ни нямаха много поводи за радост при загубата от Турция с 0:3 гейма в полуфинала на Евролигата
Снимка: cev.lu

 

Женският ни национален отбор по волейбол загуби с 0:3 гейма (18:25, 21:25, 18:25) от домакина на Финалната четворка Турция в полуфинала на Европейската лига. Мачът бе зала "Бурхан Фелек" в Истанбул, а нашите така и не намериха ритъма си на игра през целия двубой. По този начин туркините си върнаха за загубата в полуфинала миналата година от България с 2:3 гейма.

Мачът започна равностойно, като националките ни дори имаха леко предимство в началото - 5:3. Домакините реагираха и при техническото прекъсване вече водеха с 8:6. Равенството в играта се запази до 14:14, но след това туркините направиха невероятна серия от 7 точки, която реши и гейма. Селекционерът на нашите пусна в игра част от резервите - Кремена Каменова, Добриана Рабаджиева и Лора Китипова.

Във втория гейм домакините дръпнаха в резултата още в самото начало - 8:4 и след това 14:9. Разликата нарасна и до 6 точки при 21:15 за противника, преди серията от начален удар на Страшимира Филипова, която докара нещата до 21:20. След нова серия от 3 точки за Турция геймът отново бе решен.

В третата част на мястото на Диана Ненова започна Лора Китипова, което малко затрудни домакините и нашите поведоха с 3:1. Все пак силната игра на домакините продължи и до техническата пауза те имаха аванс 8:5. Играта на нашите националки се разстрои още повече и за Турция бе лесно да вземе гейма с разлика, а с това и мача с 3:0.

Така утре в мача за 3-то място България ще срещне съперника си от предварителната група Чехия, като двубоят е от 16 и 30. Във финала в неделя един срещу друг ще се изправят отборите на Турция и Сърбия, след като сръбкините надиграха Чехия с 3:0 по-рано днес.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна