Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лукойл Академик" победи "Простейов"

Снимка: Архив

Лукойл Академик започна с успех кампанията си в европейските клубни баскетболни турнири. “Студентите” победиха със 70:65 (23:17, 13:14, 15:16, 19:18)точки чешкия вицешампион Простейов в първи мач от квалификационния кръг на втория по сила турнир Еврокъп.

Това беше първият баскетболен двубой, който се игра в новата зала в София „Арена Армеец”. Реваншът между Простейов и Лукойл Академик в Чехия е на 5 октомври.

Най-много точки за днешния успех за българския тим реализира Ламонт Мак - 17 точки, Тодор Стойков и Божидар Аврамов вкараха по 10.

За чехите силно игра Джамар Смит, който отбеляза 22 точки, а Бъртенге Гадри-Никълсън се отчете с 10. Двете много важни тройки в края бяха единствените кошове на бившия играч на Лукойл Академик - Травис Питърсън, който хвана и 10 борби. Най-голямата разлика в полза на Лукойл Акадевик беше 12 точки, но в крайна сметка домакините стигнаха до успех само с 5 точки.

Баскетболистите на Йовица Арсич поведоха с 9:0 и 21:10 в първата част, но чехите върнаха бързо няколко точки и след 10 минути домакините водеха с 23:17. В началото на втората част “студентите” направиха разликата си двуцифрена, поддържаха я няколко минути, но на полувремето водеха само с 5 точки – 36:31. Ламонт Мак игра силно до почивката и имаше 13 точки и три тройки.

След паузата чехите се доближиха максимално до българския тим и на моменти авансът на Лукойл Академик беше само 1-2 точки. В последната четвърт “студентите” поведоха с 64:53, но Простейов намали изоставането си на 5 точки 8 секунди преди края. Лукойл Академик победи със 75:70.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна