Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите на БНР с епична победа в Медийната лига

Футболният отбор на БНР преди началото на сезона в "Макдоналдс медийна лига"
Снимка: Личен архив

 

Трудна, но изключително важна и красива победа спечелиха футболните национали на БНР в 6-ия кръг на "Макдоналдс Медийна лига". В мач с доста обрати "Пелетата" взеха много ценен успех с 4:3 срещу отбора на "Агенция Блиц".

Още в първите минути натиснахме съперника и вкарахме гол след прекрасна комбинация - Петроний Евтов промуши топката покрай защитник и вратаря на противника неспасяемо в горния десен ъгъл. Въпреки че продължихме да обсаждаме вратата на съперниците ни, явно увлечени в идеята да решим бързо мача, позволихме да ни изравнят. След това обаче се проявиха и голмайсторските умения на остриетата ни Емил Стоилов и Явор Спасов, които докараха резултата до 3:1 до почивката. С чести смени на треньора ни Стойчо Стоев накъсвахме играта и нито за момент не изпуснахме инициативата.

През втората част тактически позволихме на колегите от "Блиц" да играят повече с топката, като ги изтеглихме в нашата половина. Самоотвержените намеси на вратаря ни Георги Грудев обезкуражиха противника, който от близо 15 възможности вкара само 2 гола. Мъдрата игра в защита на Михаил Димитров, Николай Захариев, Николай Николов запази равенството 3:3 до последната минута, когато довършихме съперниците ни с втория гол в мача на Емил Стоилов - 4:3 и радост в "жълто-черно".

В дербито на 6-ия кръг лидерите "Гонг" и "Спортал" не успяха да се победят (3:3), БНТ не срещна проблеми от Нова ТВ (7:3) и излезе начело в класирането, а най-резултатният мач направиха Ринг ТВ и "7 дни спорт", които си отбелязаха общо 12 гола (8:4).

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна