Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Интер" взе глътка въздух след 2:0 срещу "Фиорентина"

Отборът на "Интер" се изкачи до 9-то място в Серие А след домакински успех над "Фиорентина" с 2:0
Снимка: БГНЕС

 

С попадения на Джампаоло Пацини и Юто Нагамото "Интер" победи "Фиорентина" с 2:0 в среща от 15-ия кръг на Серия А. С успеха "нерадзурите" се изкачиха на 9-то място в класирането, на 12 точки и мач по-малко от лидера "Ювентус". За домакините не игра наказаният ветеран Хавиер Санети, а в тима след контузии се завърнаха защитниците Майкон и Лусио. В 31-та минута Артур Боруц спаси шут на Филип Коутиньо, но 10 минути по-късно не успя да се справи с прехвърлящия удар на Пацини. В 49-та минута стражът на "Фиорентина" и двама бранители на тима си попречиха в наказателното поле, а Нагатомо бе най-съзобразителен и вкара топката във вратата.

"Чезена" победи като гост "Палермо" с 1:0. Румънският нападател Адриан Муту реализира единствения гол в мача в 64-та минута. Минута по-късно "Палермо" остана и с човек по-малко, след като Езекиел Муньос получи червен картон.

"Лацио" излезе на второ място в Серия А, след като спечели с 3:2 при гостуването на "Лече". Римските орли събраха 28 точки, с 1 по-малко от лидера "Ювентус", който гостува в понеделник вечерта на "Рома". Отборът на "Лече" е последен с 8 точки. Гостите стигнаха до успеха благодарение на двата гола на германския ветеран Мирослав Клозе, който изравни за 1:1 в 28-та минута, а 3 преди края заби и победното попадение. Три минути след началото на второто полувреме пък Лорик Кана изведе римляните напред за 2:1. Домакините от Лече откриха в 12-та минута от дузпа, реализирана от Давид ди Микеле, а Стефано Ферарио изравни в 59-та за 2:2.

"Дженоа" победи с 2:0 "Сиена" като гост с попадения на Марко Роси в 57-та минута и на Родриго Паласио в първата на добавеното време. С този успех отборът от Генуа заема 7-то място с 18 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна