Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентинец прати Рома на четвъртфинал за купата на Италия

Снимка: ЕРА

Аржентинецът Ерик Ламела вкара два гола за Рома при успеха с 3:0 над Фиорентина и класира римляните на четвъртфинал в турнира за Купата на Италия по футбол. Фиорентина, който победи със същия резултат преди месец отбора на Луис Енрике в мач с много червени картони, доминираше и днес преди почивката. Въпреки това, в 53-ата минута домакините вкараха първия гол. Франческо Тоти даде пас на 19-годишния Ламела, който прати топката между краката на вратаря на гостите Нето. 14 минути по-късно двамата направиха идентична комбинация, като Тоти изведе пак Ламела зад защитата и той направи 2:0. Крайното 3:0 фиксира Фабио Борини в 75-ата минута, който се възползва от неумело спасяване на вратаря на виолетовите.

Киево пък удари с 2:1 като гост Удинезе, който върви много добре в първенството на Серия "А" и е непобеден у дома си. Победното попадение за гостите вкара Сирил Тиеро в последната минута на срещата. Иначе гостите откриха чрез Паоло Санмарко в 9-ата минута, а в 84-ата Антонио ди Натале изравни.

Днес е срещата Наполи- Чезена, а на 18-и и на 19-и януари са последните два осминафинала- Милан посреща Новара, а Интер- Дженоа. Другите три класирали се напред отбори са Ювентус, Сиена и Лацио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна