Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенис: Григор Димитров отново не успя срещу 5-ия в света Давид Ферер

Григор Димитров отново не успя да се противопостави на 5-ия в света испанец Давид Ферер - 2:6 и 2:6 на турнира в Индиън Уелс
Снимка: БГНЕС

 

Григор Димитров загуби с 0:2 сета - 2:6 и 2:6 мача си от втория кръг срещу Давид Ферер на турнира по тенис в Индиън Уелс, САЩ от сериите "Мастърс" с награден фонд над 5 милиона долара. Григор не успя да окаже сериозна съпротива на 5-ия в световната ранглиста и приключи участието си в надпреварата. Това бе втори мач между двамата, като и първата среща бе спечелена от Ферер на турнира в Синсинати с резултат 4:6, 6:1, 7:5.

Димитров започна отлично мача, като взе своето подаване. След това във втория гейм имаше две точки за пробив, но не успя да се възползва от тях и Ферер изравни. В третия гейм обаче започнаха проблемите за нашия тенисист, който допусна пробив на сервиса си, но веднага след това съумя също да пробие подаването на испанеца и отново изравни резултата за 2:2. До края на първия сет обаче Ферер доминираше и спечели 4 поредни гейма, с което и затвори сета в своя полза за 6:2.

Проблемите за Димитров продължиха и в началото на втория сет, като той загуби още първото си подаване, а след това съперникът му спечели и собствения си сервис и поведе бързо с 2:0. Григор успя да вземе един гейм на сметката си, но след това последваха нови 3 поредни за Ферер, който доведе нещата до 5:1 в своя полза. При този резултат Димитров отново успя да спечели подаването си, но в следващия гейм испанецът окончателно реши мача в своя полза, като затвори и втория гейм с резултат 6:2 за малко повече от час игра.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна