Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" (София) загуби изненадващо от "Видима-Раковски"

Снимка: БГНЕС

 

Футболистите на "Локомотив" (София) изненадващо загубиха при домакинството си срещу "Видима-Раковски" в първия мач от 19-ия кръг в "А" група. Това е първи успех за севлиевските футболисти като гости от началото на първенството.

Срещата, която не представи особени футболни достойнства, се забави с десетина минути заради организационни проблеми на домакините. Около 1000 запалянковци изгледаха мача, въпреки че от полицията първоначално забраниха присъствието на фенове заради липса на лиценз на трибуните на стадиона. След намесата на президента на домакините Николай Гигов привържениците на "Локомотив" все пак бяха пуснати в сектор "А". Любопитното е, че срещата се игра без задължителната охрана, тъй като гардовете от наетата за това частна фирма "Прайд Секюрити" напуснаха съоръжението около час преди мача, след като бяха уведомени от полицаите, че публика на стадиона няма да бъде допусната.

"Локомотив" първи имаше шанс да открие, но в седмата минута Даниел Пеев стреля от 20 метра, но право в ръцете на вратаря на съперника Ивайло Василев. "Видима" отвърна в 26-ата минута, когато Калин Щърков намери Християн Кожухаров в ляво в наказателното поле, но той стреля над вратата на Валентин Галев. До почивката положенията пред двете врати бяха рядкост.

В началото на втората част "Локомотив" опита по-активна игра и в 51-ата минута пропиля най-чистата си възможност. След центриране от корнер от дясно Ивайло Василев увисна, но Кристиан Добрев с глава от 5-6 метра не успя да намери опразнената врата. В последната четвърт на мача гостите овладяха инициативата и заслужено стигнаха до победата. В 80-ата след подаване отляво Ангел Русев засече от въздуха от десетина метра, но слабо и край гредата. Две минути по-късно падна и единственото попадение в мача. Максим Стойков центрира от фаул от ляво, защитата на домакините увисна и оставеният непокрит на далечната греда Димитър Наков отблизо с крак засече под гредата. В следващата атака Кристиян Тафраджийски се измъкна сам срещу вратаря в наказателното поле, но стреля слабо в ръцете на Галев. "Локомотив" имаше шанс да изравни в 85-та минута, когато Даниел Пеев шутира силно от дъгата пред пеналта, но край целта. В самия край резервата Евгени Игнатов беше изведен в чиста позиция, напредна сам срещу вратаря, навлезе в наказателното поле, но от 12-13 метра стреля над гредата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна