Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светла Оцетова вече не е президент на федерацията по гребане, наследи я Васил Радев

Снимка: Архив
Светла Оцетова вече не е президент на БФ по гребане. Олимпийската ни шампионка се оттегли от поста след като бе начело на централата 2 мандата.  На Общо събрание проведено при закрити врата днес, на мястото на Оцетова беше избран Васил Радев.

 

Същевременно стана ясно, че Министерството на физическото възпитание и спрота може да спре финансирането на централата, тъй като не са отчетени близо 400 хиляди лева дадени от държавата за Европейското първенство в Пловдив миналата година.

Организационният комитет на шампионата все още не е обявил има ли печалба от състезанието като пари не са внесени във федерацията и клубовете.

Същият комитет трябваше да отговаря и за провеждането на Световното първенство в Пловдив тази година, но преди 3 дни членовете на УС са останали неприятно изненадани. Те са научили от сайта на международната федерация за смяна на екипа. Изпратено е официално писмо до ФИСА с мотива, че новият комитет е нелегитимен, но отговор все още няма.

В близките дни се очаква  официалното становище, а скандалът може да доведе до отнемане на домакинството на страната ни.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна