Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг ще стартира от първа позиция за първи път в кариерата си

Снимка: Архив
Нико Розберг стана едва седмия германец печелил квалификация  във Формула 1. Пилотът на „Сребърните стрели” ще стартира от първа позиция за първи път кариерата си на пистата в Шанхай. Това е и първи пол позишън  за отбора с името "Мердецес" от 57 години насам.

 

Розберг поледе още в началото на третата част, постави недостижимото време от 1:35.121 минути със своя Мерцедес, след което в края на сесията дори излезе от кокпита на автомобила си.

Второ време постигна Люис Хамилтън, но в Гран при на Китай британецът ще стартира от седма позиция. Световният шампион от 2008 година ще изтърпи наказанието си от пет места назад на стартовата решетка, заради сменената предавателна кутия на неговия Макларън.

Третата най-бърза обиколка бе дело на Михаел Шумахер, който ще започне състезанието от втора позиция, заради наказанието на Хамилтън.

От втора стартова редица, съответно на трето и четвърто място, ще стартират Камуи Кобаяши и Кими Райконен.  Дженсън Бътън и Марк Уебър ще потеглянт пети и шести. Съотборникът на Уебър в Ред Бул - Себастиан Фетел не успя да се класира за участие в третата част. Действащият световен шампион започва състезанието 11-ти, след като в последния си опит не успя да влезе в топ 10.

Десетката допълват Перес, Фернандо Алонсо и Ромен Грожан. Фелипе Маса направи поредното си разочароващо представяне, като ще започне надпреварата от средата на колоната - на 12-та позиция.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна