Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдено: Хосеп Гуардиола напуска „Барселона” през лятото

Снимка: Архив

Хосеп Гуардиола ще напусне „Барселона” след края на сезона. Информацията беше потвърдена от президентът на каталунския клуб Сандро Росел.

"Пеп Гуардиола няма да продължи като старши треньор на Барселона след края на сезона. Благодаря му за работата и за любовта", заяви Росел на пресконреференция.

Гуардиола също коментира напускането си.

"Нямаме шансове да се борим за титлата в Испания и за трофея в Шампионската лига. Причината е ясна. Четири години и всички са уморени. Новият треньор ще вдъхне нов живот на отбора и ще подобри ситуацията. Аз не мога да направя това", каза Гуардиола.

"Новият треньор на Барселона се казва Тито Виланова", обяви Росел. Тито до момента беше първи помощник на Гуардиола и се очаква да продължи линията на развитие. 

Франсеск Виланова - Тито е роден на 17 септември 1969 година в Хирона (Каталуня). Изгражда се като футболист в детско-юношеската школа на Барселона. Като професионален футболист играе на поста централен полузащитник, като записва мачове за дублиращия тим на "синьо-червените". Кариерата му минава през отборите на Фигерес, Селта, Бадахос, Майорка, Лейда, Елче и Граманет.

Треньорският му опит се изчерпва като помощник-треньор на Барселона "Б" (2007/08) и Барселона (2008/12). Преди това е технически директор в скромния испански Тераса. И в двата си периода е асистент на Джосеп Гуардиола.

Виланова нашумя покрай скандала с Жозе Моуриньо. По време на една от Класиките Специалния бръкна в окото на асистента. Преди няколко месеца Тито претърпя премахване на тумор от гърлото си.  

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна