Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монпелие" се утвърди начело във френското първенство след победа над "Тулуза"

Снимка: Архив

"Монпелие" се утвърди на върха на класирането във френското футболно първенство след успех с 1:0 като гост на "Тулуза" в изтеглена среща от 34-ия кръг. С победата възпитаниците на Рене Жирар събраха 72 точки и вече имат 5 точки аванс пред "Пари Сен Жермен", който гостува на шампиона и трети в класирането "Лил" в неделя. Единственото попадение на стадион "Мунисипал" реализира мароканецът Юнес Беланда в третата минута с удар от 20 метра.Водещият реализатор в шампионата с 20 попадения през сезона Оливие Жиру имаше отличен шанс да удвои в 58-ата минута, но пропусна дузпа.

"Направихме добър мач, въпреки че можеше да си осигурим победата много по-рано. Този успех има сериозна стойност, защото сега цялото напрежение е върху Пари Сен Жермен", коментира след двубоя Жиру. Домакините бяха най-близо до попадение след половин час игра, когато Илтон изби от голлинията удар на Франк Табану. "Тулуза" остана с 53 точки и изостава на 3 точки зад четвъртия "Олимпик" Лион в борбата за място в "Лига Европа".

"Олимпик" Марсилия продължи черната си серия в шампионата от края на януари насам след поражение с 1:2 като гост на "Лориен". Това беше 13-и пореден мач без успех за тима на Дидие Дешан, който остана десети с 41 точки. Така марсилци се приближиха до негативния си рекорд от 15 последователни срещи без успех от 1962 година. "Лориен" поведе четири минути преди почивката с гол на Арнолд Мвуемба от дузпа, отсъдена за нарушение на Жереми Морел срещу Джоел Кямбъл в наказателното поле. Кевин Моне-Паке се възползва от извеждащо подадане на Кямбъл и удвои в 53-ата минута, а гостите стигнаха само до почетен гол в 77-ата минута чрез Матийо Валбуена, който засече подаване в пеналта на Лоик Реми.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна