Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Габровски продължава да води в Обиколката на Турция преди последния етап

Снимка: Архив

Ивайло Габровски запази лидерското място в генералното класиране на колоездачната Обиколка на Турция след драматичния предпоследен 7-и етап с дължина 124 километра от Кушадасъ до Измир. Първи в етапа завърши белгиецът Ильо Кейсе от отбора на "КуикСтеп" с време 2 часа, 52 минути, 38 секунди. Кейсе атакува първата позиция 6 километра преди финала и издържа 40 секундно бутане и падане на основната група, от която беше определена и първата тройка. По паважа на стария град на Измир Кейсе удържа атаката Марсел Кител (Германия) и на легендата Алесандро Петаки (Италия). Във вчерашния етап другият българин Данаил Петров, който кара за отбора на "Каха Рурал", завърши на 17-о място с времето на победителя. Също с времето на победителя завърши и Габровски, но на 26-о място, което му позволи да си запази лидерската позиция.

В генералното класиране Габровски, който кара за отбора на "Коня Турку Шекерспор", води с 26 часа, 15 минути и 35 секунди. На второто място е Александър Дяченко (Казахстан), на 1:33 минути. Трети е другият българин - Данаил Петров, който изостава от Габровски на 1:38 минути.

Един етап преди края на състезанието, Габровски остава начело в генералното класиране преди последното каране от Измир до Истанбул.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна