Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сараево" плаши "Левски" с голов трилър

 

Босненският ФК "Сараево" завърши наравно 4:4 в реванша срещу малтийския "Хибърниънс", но въпреки това стигна до мач с нашия "Левски" във 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Босненците продължават в следващата фаза на турнира след общ резултат от двата мача 9:6.

Гостите поведоха в резултата с гол на Хаджич в 13-та минута, но малтийците изравниха чрез Марсело Диас в 22-та. В следващите минути на терена стана истински екшън, тъй като за много кратък период бяха отбелязани редица попадения и в двете врати - "Сараево" поведе с 3:1 с голове на Сулджич и Хаджич в 23-та и 27-та минути. Малтийците обаче обърнаха мача в своя полза с три гола в рамките на само 9 минути, като по този начин поведоха с 4:3. Диас и Фаругия на два пъти вкараха попаденията съответно в 35-та, 40-та и 44-та минути. "Сараево" успя да изравни в едва 90-ата минута след гол на Сунджеракич.

"Левски" и "Сараево" ще се изправят един срещу друг съответно на 19-ти и 26-ти юли. В първия мач босненците ще гостуват на стадион "Георги Аспарухов".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна