Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Айнтрахт" (Франкфурт) с домакински успех срещу "Хамбургер"

Снимка: ЕРА/БГНЕС

"Айнтрахт" (Франкфурт) победи гостуващия "Хамбургер" с 3:2 в последен мач от третия кръг на германското футболно първенство. Така възпитаниците на Армин Фее записаха трети пореден успех и с пълен актив отстъпват на лидера Байерн (Мюнхен) само по голова разлика.

"Хамбургер" пък остана на предпоследно място без спечелена точка и това упражни допълнително напрежение върху наставника Торстен Финк. В 13-ата минута японецът Такаши Инуи се възползва от грешка в защитата на съперника, открадна една топка пред наказателното поле, напредна и с удар от 12-13 метра вкара първия гол. Пет минути по-късно след центриране от корнер канадецът Оливие Осеан удвои. В последната минута на първата част Хайко Вестерман се възползва от подаване на Артьом Рудневс в наказателното поле и направи 1:2, реализирайки първия гол за "Хамбургер" през новия сезон. Секунди преди почивката гостите обаче останаха с човек по-малко на терена, след като Петр Ирачек получи директен червен картон заради грубо влизане в краката на Андерсон Оливейра.

С числен превес "Айнтрахт" стигна до трето попадение в 52-ата минута, когато Щефан Айгнер се възползва от пас на Александър Майер в пеналта и направи 3:1. Южнокореецът Хън-Мин Сон намали десетина минути по-късно, който беше изведен в чиста позиция от завърналия се в състава Рафаел ван дер Ваарт, който записа повторен дебют за "Хамбургер" след трансфера от "Тотнъм" в края на август. До края гостите не успяха да стигнат до изравняване и останаха без спечелена точка.

"Айнтрахт" пък прекъсна серия от седем поредни мача без успех срещу съперника. "Хамбургер" е най-неудобният съперник на франкфуртци в Бундеслигата, от който тимът има цели 41 поражения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна