Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Илиев подаде оставка и от УС на БФ по волейбол

Снимка: БГНЕС
Красимир Илиев подаде оставка и като член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол. Доскорошният шеф на Националната волейболна лига се оттегли в знак на несъгласие с действията на ръководството на централата:

 

Подавам моята оставка в знак на несъгласие с начина на работа в ръководството на БФВ. Тук се работи стихийно и някои важни решения се вземат, без да са проучени подробно и да се вземат най-добрите. Много често се погазват принципите на работа и не се зачитат правилниците, които самите ние сме утвърдили. Работата на НВЛ пък по никакъв начин не е бил автономна, щом се вземаха решения свързани с нея, без дори да са попитали или съгласували казусите с тях с някой от НВЛ, заяви Краси Илиев.

Илиев се извини публично на Матей Казийски за това, че неговият подпис фигурира под решението на УС на БФВ състезателните права на българския волейболист да се върнат на родния му клуб "Славия" (София). Президентът на НВЛ в оставка обясни, че се е подписал на присъствен лист за заседание на Управителния съвет на БФВ, а въпросното решение е било прикрепено към подписите по-късно, без той да бъде уведомен за какво точно става дума:

Направих го в зала "Арена Армеец" точно преди един мач на националния отбор на България. Поисках да видя и за какво точно се подписвам, но човекът, който ми го поднесе, ми обясни нещо съвсем друго. За момента ще спестя името му, но ако се наложи винаги мога да го кажа. Матей, извинявай! Извинявай, че подписът ми стои под този документ, но бях подведен. Ето така се вземат решенията в БФВ…, сподели Краси Илиев.

 

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна