Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР мачка в "Медийната лига" - 13:1 срещу агенция "Блиц"

Отборът на БНР записа убедителен успех с 13:1 срещу агенция "Блиц" в 9-ия кръг на "Макдоналдс Медийна Лига"
Снимка: Личен архив

Гръмка победа с 13:1 спечелиха футболистите на БНР в 9-ия кръг на "Макдоналдс Медийна лига 2012-2013" и записаха 3-ти успех в последните си 4 мача. Жертва на брилянтната игра на "Пелетата" станаха колегите от агенция "Блиц", които застрашиха само 3-4 пъти сериозно вратата на Радиото.

Първоначалният натиск на БНР даде резултат и в средата на полувремето нашите стигнаха до гол от далечна дистанция, дело на Петроний Евтов, който изненада вратаря на "Блиц". Малко преди края на първата част Явор Спасов вкара едва петия гол в кариерата си с глава и осигури отличен аванс на почивката - 2:0.

Противниците от агенция "Блиц" стигнаха до гол, който по-късно се оказа почетен, след грешка на нашите в защита, което обаче още повече озвери нападателите в синьо. Последваха вихрени атаки, като за "Пелетата" вкараха още Румен Стоичков и Светослав Костов. Накрая дори и реферът на мача не бе сигурен за крайния резултат - 13:1 или 14:1.

Петроний Евтов и Румен Стоичков оформиха сметката си на по 4 попадения, Светослав Костов вкара поредния си хеттрик, а Явор Спасов приключи с 2 гола. Трябва да отбележим отличната игра отново на вратаря ни Георги Грудев, който отрази 2-3 опасни удара, както и на защитния вал в лицето на Михаил Димитров, Иван Мирчев и Филип Филипов.

С победата БНР се утвърди ва 8-ото място във временното класиране вече с положителна голова разлика и актив от 9 точки и вече диша във врата на "24 часа" и "Про медиа". Следващият вторник от 9 часа е най-старото медийно дерби у нас - БНР срещу БНТ.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна