Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горан Брегович отново застава пред българската публика

Снимка: Мария Пеева
Кръстникът на балканската музика, както наричат Горан Брегович, ще свири тази вечер пред българска публика. Концертът е в зала "Арена Армеец" с начало 19 часа, а на сцената заедно с музиканта ще излезе и неговият "Оркестър за сватби и погребения".

Здравей София. Радваме се на възможността да бъдем на 29-и ноември в новата зала "Арена Армеец" в София. Имам нов албум "Шампанско за циганите". Ще ви изсвирим много нови песни, но както винаги аз и моят оркестър ще изпълним и много стари песни. Ще се видим на 29-и ноември в зала "Арена Армеец".

Почитателите на певеца и китарист у нас са изключително много. Затова Брегович е включил в шоуто си познати и любими хитове от стари свои албуми и филми като "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта", както и песни от последните си дискове като "Алкохол" и втората му част - "Шампанско за циганите".

Брегович признава: Този албум се роди като отговор на огромния натиск, който изпитват ромите напоследък в цяла Европа. Направих тези песни, за да ни напомнят за любимите ни цигански музиканти, оставили своя отпечатък в поп културата навсякъде по света.

Час преди Брегович и оркестърът му да се качат на сцената, "Мистерията на българските гласове" ще подгрее публиката със своята програма. Така вечерта ще бъде истински музикален празник, какъвто е всеки концерт на Горан Брегович.

По публикацията работи: Виктор Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна