Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на “Левски” дари 1500 лева на Марио

Снимка: БГНЕС

Дарение от 1500 лева получи Марио, който спаси живота на момче. Малкият спасител от Белоградчик получи средствата от футболистите и треньорския щаб на Левски”, които се трогнаха от неговия героизъм.

Освен парите момчето получи от любимия си футболист Владимир Гаджев и фланелка. Националът пожела на подрастващия футболист да стане най-добрият играч на Левски в бъдеще. Самият Марио си пожела някой ден да тренира в клуба.

Веднага когато научихме за този случай и този симпатичен младеж, решихме че трябва да направим нещо. Смятам, че се получи доста добра инициатива, не става дума само за фланелката, а и за средствата. Мисля, че това е едно добро начало. Трябва да се помага на такива деца. Те трябва да се развиват и да изпълняват мечтите си. Аз съм много чувствителен човек и това много ме трогна това, което той е направил. Това, че той е мой фен, ме накара още повече да се заема с тази инициатива. Много се радвам, че все още има такива деца. Дано повече хора вземат пример от него. Трябва да си помагаме, ние сме един народ и няма кой друг да ни помогне. Той може да стане голям човек. Ласкае ме това, че имам почитатели сред подрастващото поколение. Аз му пожелах мечтите му да се сбъднат. Той трябва да се бори за тях, аз съм сигурен, че ще го направи. Оставих си телефона и им казах, че когато имат нужда от нещо, винаги могат да ми се обадят. Винаги могат да се обърнат към мен и към клуба ни. В бъдеще те могат да дойдат при нас, да гледат някой мач. Ние също може да бъдем инициативни и да отидем до Белоградчик, заяви Гаджев.

На 23 ноември Марио спаси човешки живот – този на 8-годишния Мишо, паднал в 5-метрова пропаст на скалите в Белоградчик. Марио слиза веднага и изнася на гръб Мишо, след което успява и да го занесе в местната болница. Заедно с тримата си братя Марио живее в Дома за деца, лишени от родителска грижа "Надежда" в град Белоградчик. Влюбен е във футбола и тренира в местния тим "Балкан". Харесва "Левски" и "Челси", а любимите му футболисти са Владимир Гаджев и Фернандо Торес. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна