Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов ще награди най-добрия спортист на България

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще награди тримата най-добри спортисти и треньор номер едно на България за 2012-а година. Министър-председателят е патрон на церемонията за обявяването на най-заслужилите спортисти, треньори, спортист с увреждания и отбор на годината.

Спортният министър Свилен Нейков ще обяви и поздрави треньорите, класирани на второ и трето място. Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще награди спортиста с увреждания, а председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова ще връчи приза на състезателите и треньорите от отбора на годината.

Спортистите от 4-то до 10-о място ще бъдат наградени от достойни българи - обикновени граждани, извършили супергеройски постъпки в полза на обществото.

По традиция наградите за тримата треньори са картини на популярни наши художници, а спечелилите спортисти и отборът ще получат статуетки на скулптора Милко Добрев.

Церемонията в НДК тази вечер ще премине под мотото "Супергероите на нашето време". Водещи ще са двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова и олимпийският вицешампион и двукратен двоен световен първенец Йордан Йовчев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна