Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 състезателки се явиха на контролното за националния отбор по художествена гимнастика

Снимка: БГНЕС

30 състезателки се явиха на контролното състезание по художествена гимнастика за определяне на националния отбор при жените за новия сезон. 14 от тях попаднаха в разширения състав и това са: Силвия Митева ("Левски-Илиана"), Мария Матева ("Олимпия 74", Бургас), Кристина Ташева ("Академик" София), Симона Дянкова ("ЧАР-ДКС Варна"), Невяна Владинова ("Левски"), Анастасия Киссе ("Левски-Илиана"), Сара Стайкова ("Левски"-Триадица), Биляна Проданова (ЦСКА), Радина Филипова ("ЧАР-ДКС" Варна), Румяна Георгиева ("Левски"), Катрин Тасева ("Левски"), Симона Недялкова ("Левски-Илиана"), Симона Иванова ("Грация", Варна) и Женина Трашлиева ("Черноморец" Бургас).

Системата за определяне на държавния тим в индивидуалната надпревара е строго регламентирана и се провежда в три етапа. В рамките на един ден гимнастичките трябваше да изпълнят съчетание с уред по избор. Момичетата, получили минимум 60% от оценката на първата класирала се, продължават в следващия етап, при който състезателките демонстрират пред съдиите по едно съчетание с уред по избор от останалите три уреда.

Гимнастичките, получили минимум 70% от сбора на оценките на първата класирала се от двата етапа, продължават на трети етап, който включва още две композиции. Момичетата, заслужили минимум 75% от оценката на първата класирала се от трите етапа, оформят разширения състав на отбора.

Утре от 10.00 часа предстои 14-те грации да представят своите композиции за оглед. Тогава те ще получат препоръки как да подобрят съчетанията си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна